Jarl Torske (Foto: Johannessen, Sara/SCANPIX)
Jarl Torske (Foto: Johannessen, Sara/SCANPIX)

Han kan lokke Røa-jentene tilbake

Jarl Torske er favoritt til å overta Norges fotballkvinner etter Bjarne Berntsen.

Og jenter 19-landslagstreneren kan være mannen som får Røa-jentene tilbake på landslaget.

Kvinnelandslagets trener, Bjarne Berntsen, har tidligere annonsert at han gir seg etter EM i Finland i august/september. Jenter 19 sin landslagstrener, Jarl Torske, seiler opp som en favoritt etter en ringerunde Tv 2 Sporten har gjennomført blant personer på og rundt landslaget.

Landslags- og Røakeeper Caroline Knutsen er ikke i tvil om hvem hun mener passer godt i rollen.

- Han har gjort det veldig bra som ungdomslandslagstrener. Og så er han veldig flink til å få mennesker til å prestere og flink til å skape samhold. Jeg tror han kan være en god kandidat, sier Knutsen til TV 2 Sporten.

Mykjåland vil ha Torske
Og Knutsen får støtte av Lene Mykjåland, Røa-spiss og tidligere landslagsspiller. Torske har lang fartstid innen kvinnefotballen. Han begynte som assistenttrener for A-landslaget i 1997 og var med og tok gull i OL i Sydney.

Fra 2001 trente han Jenter 19, og han var også u-23-landslagstrener fra 2005 til 2008. Nå er han igjen trener for Jenter 19. Han har jobbet med kvinnefotball på landslagssiden i alt i 13 år.

- Jeg har hatt han som ungdomslandslagstrener og kjenner ham veldig godt. Jeg liker han veldig godt som person og trener, sier Mykjåland.

Røa-jenter vurderer comeback

I fjor trakk de fem Røa-jentene Lene Mykjåland, Siri Nordby, Guro Knutsen, Marie Knutsen og Marit Fiane Christensen seg fra landslaget i protest mot landslagsledelsen ved Bjare Berntsen og Pål Arne Johansen.

Jarl Torske kan være mannen som får de fem Røa-jentene tilbake på landslaget.

- For min del er det positivt at han blir trener. Jeg må først og fremst få motivasjonen og viljen tilbake, men det får jeg nok. Og da er det fint hvis Torske blir sjef, sier Mykjåland.

- Er du åpen for comeback med han ved roret?

- Ja, det er jeg, svarer Mykjåland.

TREKKER SEG: Lene Mykjåland og fire andre Røa-spillere trekker seg fra landslaget.  (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)
TREKKER SEG: Lene Mykjåland og fire andre Røa-spillere trekker seg fra landslaget. (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)

Torske er interessert

Torske selv er interessert i jobben.

- Jeg har jobbet lenge med jentene og føler jeg har god oversikt over spillerne. Jeg skal være så ærlig at jeg sier at jeg har lyst på jobben hvis jeg blir aktuell, sier Torske til Tv 2 Sporten.

Men Torske sier han ikke har blitt spurt av NFF.

Norges Fotballforbund er i full gang med å jakte på etterfølgeren, og Karen Espelund samler nå inn synspunkter på hvilke egenskaper treneren må ha fra sentrale personer innen kvinnefotballen.

De har ikke diskutert navn ennå, men vil være mye nærmere en kriterieliste i slutten av juni.

Gøril Kringen, Trine Lise Andersen, Hege Riise og flere utenlandske trenere er også blitt nevnt som gode kandidater.