Edvald Boasson Hagen  (Foto: DAMIEN MEYER/AFP)
Edvald Boasson Hagen (Foto: DAMIEN MEYER/AFP)

Edvald sammenlignes med Merckx

- Han har nesten alt, sier sportsdirektør i Columbia, Allan Peiper.

Edvald Boasson Hagens innsats i Giro d'Italia blir lagt merke til i sykkelverdenen. To andreplasser og triumf på den sjuende etappen er nordmannens fangst så langt i det prestisjetunge etapperittet. På sin 22-årsdag fikk Edvald sykle i den lilla poengtrøyen. Boasson Hagens sterke kjøring får sportsdirektør Peiper til å trekke sammenligninger til Eddy Merckx, kanskje tidenes største syklist.

- Jeg merker hvor mange gode mesterkvaliteter Edvald har. Eddy Merckx hadde alle de kvalitetene. Fra det jeg har sett av Edvald har han nesten alt, sier Peiper.

- Det ordet jeg tenker på er «merckxissimo» - Eddy Merckx' måte å gjøre det på. Hvis du ser på det Edvald kan gjøre, og alle kvalitetene han har, det er sammensetningen av de kvalitetene som utgjør en mester. Miguel Indurain vant ikke Tour de France før han var 26 år. Jeg tror Edvald har tid til å utvikle seg sakte og bli klar for Touren, sier Peiper.

Den italienske spurtkanonen Mario Cipollini henger seg på Peipers hyllest av nordmannen.

- Jeg vil si at han er et stort talent. Jeg tror vi får se mange prestasjoner av ham i fremtiden. Han er virkelig oppsiktsvekkende, sier Cipollini.