Seibiff med løk
Seibiff med løk

En verdensmesters variasjon av seibiff med løk

Oppskrift hentet fra kokeboken «Geir Skeie, Verdensmester, Fra barndom til Bocuse d'Or»

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Seibiff:

Salt fisken før den stekes, gjerne noen timer på forhånd.

Dypp den ene siden/skinnsiden av seibiffen i mel tilsatt salt og stek i olje/smør med paneringen ned i pannen til den er gylden.

Legg i ildfast fat sammen med smøret og stek videre i 6-8 min ved 150 grader.

Grønnsakskrem:

Skrell og kok alle grønnsakene i vann, bruk minst mulig vann. Sil av vannet og la grønnsaken renne godt av seg. Kjør grønnsakene i en blender sammen med smøret og smak til med salt og pepper.

Løk og poteter:

Kok potetene med skall til de er møre. Hell av kokevannet, del potetene i grove biter.

Sauter/”surr” løken i smør til den er gylden. Tilsett kapres og potetene. Smak til med salt, sitronsaft og pepper.

Anrett med delte, lune, ”smilende” egg.