En verdensmesters variasjon av seibiff med løk
Oppskrift hentet fra kokeboken «Geir Skeie, Verdensmester, Fra barndom til Bocuse d'Or»
Seibiff:
Salt fisken før den stekes, gjerne noen timer på forhånd.
Dypp den ene siden/skinnsiden av seibiffen i mel tilsatt salt og stek i olje/smør med paneringen ned i pannen til den er gylden.
Legg i ildfast fat sammen med smøret og stek videre i 6-8 min ved 150 grader.
Grønnsakskrem:
Skrell og kok alle grønnsakene i vann, bruk minst mulig vann. Sil av vannet og la grønnsaken renne godt av seg. Kjør grønnsakene i en blender sammen med smøret og smak til med salt og pepper.
Løk og poteter:
Kok potetene med skall til de er møre. Hell av kokevannet, del potetene i grove biter.
Sauter/”surr” løken i smør til den er gylden. Tilsett kapres og potetene. Smak til med salt, sitronsaft og pepper.
Anrett med delte, lune, ”smilende” egg.