ronaldo og messi (Foto: FRANCISCO LEONG/AFP)
ronaldo og messi (Foto: FRANCISCO LEONG/AFP)

Sjekk Sembs drømmelag i Mesterligaen

Nils Johan Semb har tatt ut sitt drømmelag i Europas gjeveste klubbturnering.

Onsdag kveld står Roma på hodet.

LES OGSÅ: Messi ville valgt Ronaldo
LES OGSÅ: - Messi er en litt «trist» spiller!

Manchester United og Barcelona inntar den italienske hovedstaden for å avgjøre hvem som går til topps i årets Mesterliga.

«Drømmefinale»
For første gang siden Mesterligaen ble innført før 1991/1992-sesongen kan et lag forsvare tittelen i denne strålende fotballturneringen. Manchester United vant nemlig i fjor - og kan kopiere bragden med seier over Barcelona.

Men mange holder imidlertid Barcelona som en ørliten favoritt foran det mange betegner som en skikkelig «drømmefinale».

Nils Johan Semb har fulgt turneringen tett gjennom hele sesongen.

- Dette er jo en skikkelig drømmefinale. Jeg skal slå av alle telefoner og se finalen i ro og fred. For meg er Manchester United en knapp favoritt foran finalen, sier Semb til TV 2 Sporten.

Semb  (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Semb (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Spansk og engelsk dominans
Nå har TV 2 Sportens fotballekspert plukket ut de spillerne han har vært best i gjennom hele sesongen - og satt opp sitt eget drømmelag.

Fire spillere fra Barcelona, fire fra Manchester United - og tre Liverpool-spillere kapret plass på Sembs drømmelag fra Mesterligaen.

- Det sier litt om hvilke lag som har imponert meg mest i Mesterligaen denne sesongen, sier Semb om den engelske og spanske dominansen.

Her er Nils Johan Sembs drømmelag fra årets Mesterliga (4-5-1-formasjon):
Nils Johan Semb har plukket ut følgende spillere på sitt drømmelag:

Keeper:
Edwin van der Sar, Manchester United.

- Valgt i sterk konkurranse med Iker Casillas. Jeg velger van der Sar fordi United har gått helt til finalen, mens Real røyk mot Liverpoool. Men der var til gjengjeld Cassilas helt fantastisk, konstaterer Semb.

Edwin van der Sar  (Foto: YURIKO NAKAO/REUTERS)
Edwin van der Sar (Foto: YURIKO NAKAO/REUTERS)

Høyreback:
Daniel Alves, Barcelona

- Alves var et opplagt valg på høyrebacken. Offensivt meget god, samtidig som han klarer seg godt defensivt. En perfekt moderne back, mener Semb.

Venstreback:
Patrice Evra, Manchester United

- Klart førstevalg også Evra. Offensivt sterk, men også veldig god til å forsvare.

Midtstoppere:
Rio Ferdinand, Manchester United
og Jamie Carragher, Liverpool.
- Ferdinand har vært den soleklart beste forsvareren i Mesterligaen. Carragher velger jeg i sterk konkurranse med Nemanja Vidic og Gerard Pique. Carragher har vært god i PL, men enda bedre i Mesterligaen, konkluderer Semb.

Høyre kant:
Cristiano Ronaldo, Manchester United.

- Skader gjorde at han brukte noen måneder på å komme i gang, men siste halvdel etter jul har vært Ronaldo av godt, gammelt merke, mener Semb.

Defensiv midtbane:
Xavi, Barcelona.

- En fantastisk pasningsspiller som fordeler baller på en eminent måte. Lagets playmaker, røper Semb.

SELVSIKKER: Xavi mener Real Madrid bare har en hypotetisk mulighet til å frarøve Barcelona seriegullet.  (Foto: Alberto Estévez/EPA)
SELVSIKKER: Xavi mener Real Madrid bare har en hypotetisk mulighet til å frarøve Barcelona seriegullet. (Foto: Alberto Estévez/EPA)

Sentral midtbane:
Andres Iniesta, Barcelona.

- Iniesta er både målscorer og tilrettelegger, som også kan brukes på kanten. Sammen med Xavi har han hatt en aldeles fabelaktig sesong, Iniesta bidrar med sin fantastiske spilleforståelse. Han gjør ting man ikke skulle tro var mulig med en ball, mener Semb.

Offensiv midtbane:
Steven Gerrard, Liverpool.

- En god spiller er blitt bedre enn noensinne, synes jeg. Fantastisk god til å komme til avslutninger!

Venstre kant:
Lionel Messi, Barcelona.
- Verdens beste spiller denne sesongen. En utrolig rekke med mål og assists, og er toppscorer i Mesterligaen før finalen. Kan bli den som vinner det for Barcelona. En matchvinner, slår Semb fast.

SUPERDUO: Fernando Torres og Steven Gerrard er viktig brikker i Liverpools jakt på både Premier League- og Mesterliga-gull.  (Foto: ANDREW YATES/AFP)
SUPERDUO: Fernando Torres og Steven Gerrard er viktig brikker i Liverpools jakt på både Premier League- og Mesterliga-gull. (Foto: ANDREW YATES/AFP)

Spiss:
Fernando Torres, Liverpool.

- I knivskarp konkurranse med Zlatan! Torres velges fordi han er et lite knepp foran i sine målscoreregenskaper. Zlatan er en større artist, men Torres er giftigere, sier Semb.