SJOKK 10: Eric Cantona forlot regjerende ligamester Leeds til fordel for konkurrent Manchester United. (Foto: EPA/Michael Stephens/NTB scanpix)
SJOKK 10: Eric Cantona forlot regjerende ligamester Leeds til fordel for konkurrent Manchester United. (Foto: EPA/Michael Stephens/NTB scanpix)

Cantona vil ta over United

Og hvis ikke det går, har franskmannen en offensiv plan B.

Da ser ikke legenden bort fra ta han kan bli ny landslagsjef for England.

Eric Cantona er i dag i trenerapparatet til den franske landslaget i strandfotball. En skulle med andre ord tro at 43-åringen har en vei å gå før han er moden for en managerjobb i en storklubb.

Men eksentrikeren er ikke i tvil om at hans fremtid ligger i en av verdens største fotballklubber.

- Jeg vet ikke hvor mange år det går, men navnet mitt er allerede skrevet på Manchester United-benken, sier Cantona til Gazzetta dello Sport.

- Jeg sier ikke at Ferguson vil forsvinne. Jeg håper av hele mitt hjerte at han har evig liv med de røde.

King Eric har også er ambisiøs plan B, om ikke managerstolen på Old Trafford skulle bli ledig.

- Den eneste andre alternativet for meg er det engelske landslaget. Jeg liker Fabio Capello svært mye, som menneske og motivator. Han er tøff, nøyaktig og har øye for detaljer.

- Jeg er nummer én
- Jeg kan forsikre at dere før eller senere vil se meg i sjefsstolen for England, for jeg er en del av Manchester Uniteds historie. Jeg er nummer én.

Eric Cantona var med på å vinne fem ligatitler med Manchester United og ett med Leeds, og to FA-cuptriumfer for Manchester United, før han la opp som 30-åring i 1997.

Mesterligafinalen i Roma går uten franskmannen ringside. Da er Cantona i Paris for å presentere filmen om sitt eget liv, «Looking for Eric», regissert av Ken Loach.

Cantona er sikker på at United tar pokalen.

- Spillerne er i toppform. Dette laget er det sterkeste Ferguson har hatt, og han har all æren for det.