Thor Hushovd (Foto: PASCAL PAVANI/AFP)
Thor Hushovd (Foto: PASCAL PAVANI/AFP)
VANT SISTE ETAPPE: Greg Henderson fra Team Columbia.  (Foto: JUAN FRANCSCO MORENO/EPA)
VANT SISTE ETAPPE: Greg Henderson fra Team Columbia. (Foto: JUAN FRANCSCO MORENO/EPA)

Hushovd ble tatt på senga

Thor Hushovd skyldte bare på seg selv etter fjerdeplass på den siste etappen i Catalonia.

Det ble ingen ny suksess for Thor Hushovd på den siste etappen av Volta y Catalunya, som bare var 87 kilometer lang.

Nordmannen måtte ta til takke med en fjerdeplass, mens Greg Hendersen fra Columbia kunne juble for seier på rittets siste etappe.

Se spurten i videovinduet over!

Loyd Mandory fra AG2R ble nummer to, mens Fabio Sabstini knep tredjeplassen.

- Hayden Roulsten hadde et fantastisk bra opptrekk, Brett Lancaster gjorde en god jobb, men jeg manglet rett og slett litt og da blei jeg tatt litt på senga, sier Thor Hushovd til TV 2 Sporten.

314476

- Ikke sterk nok
Fredag var nordmannen misfornøyd med sine opptrekkere, mens alt klaffet lørdag. På den siste etappen i Catalonia tok Hushovd skylden selv da det ikke gikk veien.

- Jeg var ikke langt unna, men jeg skulle gått til før så det var jeg som fikk de første meterne. Når jeg ikke gjorde det kom jeg bakpå dessverre. Gutta gjorde en kjempejobb, men i dag var det jeg som ikke var sterk nok, sier Hushovd.

- Bra trening i fjellene
- Hva har du fått ut av Volta a Catalunya?

- Det har vært veldig bra trening, ikke minst har jeg fått med meg to etappeseiere og det er jo veldig bra. I tillegg var det første trening i fjellene som var veldig viktig å komme igjennnom, sier Hushovd.

Kontroversielle Alejandro Valverde vant rittet. Spanjolen deltar ikke i sommerens Tour de France på grunn av en dopingdom i Italia. Tour de France løypa svinger innom Italia, og dermed er det umulig for Valverde å delta.