OVERTIDSMÅL: Chicago Blackhawks Patrick Sharp lurer pucken forbi Detroit Red Wings keeper Chris Osgood i kamp 3 av finalen i Western Conference i NHL.  (Foto: JOHN GRESS/REUTERS)
OVERTIDSMÅL: Chicago Blackhawks Patrick Sharp lurer pucken forbi Detroit Red Wings keeper Chris Osgood i kamp 3 av finalen i Western Conference i NHL. (Foto: JOHN GRESS/REUTERS)

Håpet lever for Blackhawks

Detroit Red Wings måtte gi tapt for et hardkjempende hjemmelag.

Chicago Blackhawks - Detroit Red Wings: 4-3 (OT) (Red Wings leder 2-1 i kamper)

Etter tap i de to første oppgjørene mot regjerende Stanley Cup mester Detroit Red Wings hadde Chicago Black Hawks kniven på strupen foran nattens kamp i finalen i Western Conference i NHL.

Hadde presset på seg
Det er nemlig ytterst sjelden at et lag som ligger under med 3-0 i kamper makter å komme tilbake å vinne best av sju-serien.

Det blir ikke mindre vanskelig av at motstanderen heter Detroit Red Wings, et av de mest erfarne mannskapene i NHL og den kanskje mest stabile klubben i NHL det siste tiåret.

Dermed måtte «indianerne» utnytte hjemmefordelen i nattens kamp.

Ungguttene i Chicago Blackhawks åpnet imidlertid kampen forrykende og tok ledelsen etter snaue ni minutter etter et lekkert overtallsspill. Patrick Sharp fikk æren av å sette ballen i nettet bak Chris Osgood i Detroit-buret.

Like etter øktehjemmelaget ledelsen til 2-0 etter et kontringsmål signert Andrew Ladd.

Red Wings slo tilbake
I starten av andre periode økte Blackhawks ledelsen til 3-0 takket være svenske Samuel Påhlsson og skaffet seg et meget bra utgangspunkt foran resten av kampen.

Men man kan aldri avskrive Red Wings som har en vinnerkultur av de sjeldne å vise til.

På de siste seks minuttene av andre periode ble Blackhawks ledelse spist opp, og lagene stilte likt foran siste periode.

Overtidshelt
Der ble det ingen scoringer og kampen gikk til overtid.

Snaue to minutter ut i overtiden fikk 28-åringen Patrick Sharp æren av å melde Chicago på igjen i kampen om plass i Stanley Cup-finalen med sin scoring.

Chicago Blackhawks spillerne jubler etter seieren over Red Wings.  (Foto: FRANK POLICH/REUTERS)
Chicago Blackhawks spillerne jubler etter seieren over Red Wings. (Foto: FRANK POLICH/REUTERS)