Sigbjørn Slinning og Svein Grøndalen (Foto: NTB/Scanpix)
Sigbjørn Slinning og Svein Grøndalen (Foto: NTB/Scanpix)
FIKK FINGER I ØYET: Brynes Karl Morten Håland ble skadet under denne feiringen. (Foto: TV 2/)
FIKK FINGER I ØYET: Brynes Karl Morten Håland ble skadet under denne feiringen. (Foto: TV 2/)
Sigbjørn Slinning og Svein Grøndalen (Foto: NTB/Scanpix)
Sigbjørn Slinning og Svein Grøndalen (Foto: NTB/Scanpix)
Kirk Broadfoot (Foto: GRAHAM STUART/AFP)
Kirk Broadfoot (Foto: GRAHAM STUART/AFP)

Her er fotballens mest bisarre skader

Brynes Karl Morten Håland ble slått av en lagkamerat da de feiret scoring - men han er langt fra alene.

Brynes Christian Gauseth var i overkant ivrig da hans lag gikk opp til 2-0 mot Stavanger søndag, og ga lagkamerat Karl Morten Håland et real blåøye da han kastet seg over målscorer Marius Helle.

- Jeg kjenner faktisk fingrene mine gli inn i øyeeplet hans. Det var omtrent som om å trykke en finger ned i en smørpakke. Jeg skal skaffe Karl Morten en sjørøverlapp til det vonde øyet som plaster på såret, sier Gauseth til aftenbladet.no.

Se situasjonen i videovinduet over!

Trøsten for Karl Morten Håland får være at han er langt fra den eneste som har blitt skadde på et heller bisart vist.

Skogens konge, stikkpiller, gifteringer og fjerting kan også være skjebnesvangert. Soccernet har gravd frem fotballens mest bisarre skader, og Håland slapp tross alt ganske billig unna i forhold til en del andre.

Skadd av eksploderende egg
Rangers’ Kirk Broadfoot ble skadd da et egg eksploderte i ansiktet hans. Rangers-stjernen posjerte et egg i mikrobølgeovnen, men da han åpnet døren eksploderte det, og varm væske sprutet i ansiktet.

Broadfoot ble tatt til Ayrshire sykehus, der han fikk behandling for sin temmelig bisarre skade.

Dressing til besvær
I 2001 ble veterankeeper Dave Beasant, som ble den første keeperen som reddet en straffe i en FA-cup finale da Wimbledon sjokkerte og slo Liverpool i 1988, skadd av dressing. Beasant lastet proviant i armene da en dressingflaske glapp, og med hendene full forsøkte keeperen å klarere med foten. Det skulle han aldri gjort, for selv om han traff så røk en sene i stortåa hans, noe som holdt ham på sidelinjen i to måneder.

Skjebnesvangert måltid
Den tyske landslagskeeperen Norbert Nigbur spiste en skjebnesvanger middag med sin forlovede før fotball-EM i 1980. Etter måltiden førskte Nigbur å reise seg, bare for å oppdage at kneet hadde låst seg og menisken hadde røket.

Han måtte opereres umiddelbart, og Harald Schumacher overtok som landslagsmålvakt da Tyskland vant EM uten Nigbur.

Måtte amputere
I desember 2004 feiret sveitsiske Paolo Diogo med Servette-fansen, da glede plutselig ble til smerte for midtbanespilleren. Han hoppet inn blant publikum for å feire sitt mål mot FC Schaffhausen, da han rev av den øverste delen av fingeren fordi gifteringen satte seg fast i et gjerde. Diogo måtte amputere deler av fingeren.

Kastet trøyen - skadet skulderen
I februar 2004 meldte Fenerbache-keeper Volkan Demirel seg på tabbelisten, da han ble tvunget til tre uker på sidelinjen med en skulderskade.

Demirel skadet seg da han kastet trøyen sin til fansen, etter en 2-1 seier over erkerivalen Galatasaray.

Brukte drill på tåa
Da Darius Vassell spilte for Aston Villa i 2003 skadet han seg da han prøvde å operere seg selv med en drill. Vassell, som nå spiller i Manchester City, hadde en blodig blemme under neglen på stortåa, og brukte drillen til å bore gjennom neglen for å drenere vekk blodet.

Drill-operasjonen resulterte i at Vassell pådro seg en infeksjon i tåa, som trengte medisinsk behandling. Det hele resulterte til slutt i at neglen måtte fjernes.

Svelget stikkpille
Den brasilianske spissen Ramalho ble en gang sengeliggende i tre dager etter å ha svelget en stor pille doktoren hans gav ham for å behandle en infeksjon i munnen.

Problemet var at doktoren ga ham en stikkpille, og at den skulle gått inn bakveien.

Fjertet for mye
Stuttgart Kickers’ Sascha Benders gjentatte fjerting ga ham en ansiktsskade, ettersom den misfornøyde lagkameraten Christian Okpala slo til ham.

- Han provoserte meg hele tiden med fjerting, forklarte Okpala.

Stakk seg selv i øyet
Milan Rapaic fikk 49 landskamper for Kroatia, men gikk en gang glipp av begynnelsen på sesongen med Hajduk Split, fordi han stakk seg selv i øyet med ombordstigningskortet på flyplassen.

Ublidt møte med elg
Norge er representert ved Svein Grøndalen, som meldte landslagsforfall til Norges møte mot Finland i 1980 etter et ublidt møte med en elg.

Grøndalen var på joggetur i Trondheimsmarka da en elg gikk til angrep, noe som gjorde at han måtte slenge seg ned en skrent for å slippe unna. Unnamanøveren ga Grøndalen en stygg flenge i låret.

Drept av griser
Like heldig som Grøndalen var ikke den indonesiske fotballspilleren Mistar. 25-åringen ble tragisk nok drept av en flokk paniske griser, som invaderte lagets treningsbane foran en kamp i 1995.

Skadd foran TV-apparatet
Griser på treningsbanen har aldri vært et problem for Rio Ferdinand, men United-stjernen har også pådratt seg en heller bisarr skade.

I 2001, da han spilte for Leeds, skadet han kneet sitt mens slappet av foran TV-apparatet med beina på bordet. Ferdinand forstrakk en sene fordi han holdt kneet sitt i samme posisjon i timevis.

Aftershave-uhell
Den spanske landslagskeeperen Santiago Canizares fikk drømmen om å spille i VM i 2002 knust etter et uhell med en aftershave-flaske. Spanjolen var uheldig og knuste flasken, og det skarpe glasset skadet tåen hans.