Jack Wilshere   Arsenal  (Foto: CARL DE SOUZA/AFP)
Jack Wilshere Arsenal (Foto: CARL DE SOUZA/AFP)

Ti av Europas største fotballtalenter

U17-EM er over. Her er ti spillere som utmerket seg.

Tyskland gikk seirende ut av U17-EM etter en spennende finale mot Nederland.

Luc Castaignos ga Nederland ledelsen etter bare sju minutter, men Lennart Thy utlignet for tyskerne.

Florian Trinks dundret et frispark i mål i andre ekstra omgang og ga Tyskland en 2-1-seier.

Uefa plukket etter turneringen ut ti spillere som utmerket seg spesielt i turneringen.

Patrick ter Mate (Nederland)
EMs beste keeper. Var blant Nederlands beste mot England, Tyrkia og Sveits. Han var også veldig god i finalen mot Tyskland. Spiller for Vitesse Arnheim.

Janick Kamber (Sveits)
Venstreback med to scoringer i turneringen. Basel-spilleren imponerte spesielt i gruppekampen mot Italia, som Sveits vant 3-1.

Marc Muniesa (Spania)
En Carles Puyol-kopi, både av utseende og spillestil. Barcelona-junioren var den viktigste årsaken til at Spania ikke slapp inn et eneste mål i turneringen. Venstrefotet og sterk i luften gjør ham til en spennende mann for fremtiden. Spania røk for øvrig ut i gruppespillet etter tre strake 0-0-kamper.

Dennis Appiah (Frankrike)
Frankrike er i ferd med å få frem nok en elegant midtstopper. Appiah var en av hovedårsakene til at Frankrike ikke slapp inn et eneste spillemål i EM. Litt liten til å være midtstopper, men med fantastisk timing i taklingene sine, og med gode offensive egenskaper. Spiller for Monaco.

Marco Fossati (Italia)
Inter-spilleren var Italias beste spiller i EM. Styrte midtbanen for «Azzurrini». Det meste gikk gjennom ham. Blir sett på som den nye Andrea Pirlo i Inter.

Deniz Herber (Tyrkia)
Når Tyrkias andre stjerner sviktet, sto Herber frem som den positive overraskelsen. En hardtarbeidende midtbanemann som dekket store flater og spilte knapt en feilpasning. Som mange andre tyrkiske unggutter spiller han i Tyskland. Er under kontrakt med St. Pauli.

Luc Castaignos  (Foto: HENDRIK SCHMIDT/EPA)
Luc Castaignos (Foto: HENDRIK SCHMIDT/EPA)

Christopher Buchtmann (Tyskland)
Var regissøren bak Tysklands triumf. Toppet assistlisten i EM. Venstreving, som også kan brukes på venstrebacken. Kom til Liverpool i fjor, men har foreløpig vært langt unna A-laget. Men fikk vist i EM at han kan bli en spennende mann å følge på Anfield.

Jack Wilshere (England)
England var en av skuffelsene i EM, men en mann levde opp til forventningene. Kantspilleren har allerede fått sin debut for Arsenal i både Premier League og Mesterligaen. Holdt lekestue med Nederland i åpningskampen, men England klarte ikke mer enn 1-1.

Lennart Thy (Tyskland)
Tyskland stilte med tre mann på topp. Mario Götze som den kreative kraften, storvokste Kevin Scheidhauer som oppspillspunkt og Thy som luringen i feltet. Ble turneringens toppscorer med tre mål, til tross for at han slet med en strekkskade i forkant av mesterskapet. Spiller i Werder Bremen.

Luc Castaignos (Nederland)
Delte toppscorertittelen med Thy. Med sin fysikk, fart og evne til å komme til avslutninger, imponerte Feyenoord-spissen de fleste. Scoret også Nederlands mål i finalen.