Fremskrittspartiets formann Siv Jensen kritiserer avgjørelsene om å gi talibanmedlemmer opphold.
Fremskrittspartiets formann Siv Jensen kritiserer avgjørelsene om å gi talibanmedlemmer opphold.

«Naivt og dumsnilt» å gi opphold til talibanere

Siv Jensen frykter at Norge blir sett på som en frihavn for kriminelle.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nyheten om at minst sju talibanmedlemmer det siste året har fått opphold i Norge, blir ikke tatt godt imot av Fremskrittspartiets formann Siv Jensen.

En selverklært Taliban-torturist og en tidligere kurér for Taliban er blant dem som har fått opphold i Norge, fordi det ikke ble ansett tilrådelig å sende dem tilbake til Afghanistan.

- Naiv og dumsnill politikk

Jensen mener at talibanmedlemmene nærmest er blitt premiert med opphold av utlendingsforvaltningen.

- Det føyer seg inn i rekken av en naiv og dumsnill politikk fra norske myndigheter gjennom lang tid, sier Siv Jensen til TV 2 Nyhetskanalen.

Frp-formannen mener at Norge gjennom en slik praksis i utlendingssaker sender ut helt gale signaler, og hun frykter at Norge blir sett på som en frihavn for kriminelle som søker tilflukt.

- Vi må være mer kritisk

- Dette er personer som har begått alvorlige kriminelle handlinger i sine hjemland, og som har fripass i Norge. Det er ikke et godt signal å sende til mennesker som ønsker å komme hit, være lovlydige borgere, integrere seg og være skattebetalere. Det er jo denne typen mennesker vi ønsker til Norge, ikke kriminelle som vi får problemer med i ettertid, sier Jensen.

Hun mener det burde være mulig å være mer kritisk i forhold til hvem som burde få oppholdstillatelse i Norge.

- Jeg kan ikke skjønne at det er grunn til opphold, når man har aktivt og vitende om det, begått kriminelle handlinger mot andre mennesker. Vi vet godt at talibantilknyttede har begått alvorlige overgrep mot kvinner og barn, og det mener jeg er en helt uakseptabel måte å bli premiert på, sier Jensen.

Se intervjuet her:

313552