Onsdag ble en mann siktet for dyremishandling etter at to kenguruer er funnet skutt med pil og bue de siste to ukene.  (Foto: GAL SHIVTIEL/AFP)
Onsdag ble en mann siktet for dyremishandling etter at to kenguruer er funnet skutt med pil og bue de siste to ukene. (Foto: GAL SHIVTIEL/AFP)

Skjøt kenguruer med pil og bue

En mann i Australia er siktet for dyrplageri.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne kenguruen ble funnet med en pil gjennom haleroten 8. mai. Etter behandling ble den sluppet fri igjen 11. mai.  (Foto: GAL SHIVTIEL/AFP)
Denne kenguruen ble funnet med en pil gjennom haleroten 8. mai. Etter behandling ble den sluppet fri igjen 11. mai. (Foto: GAL SHIVTIEL/AFP)
Det er funnet to skadeskutte kenguruer i nærheten av Melbourne i Australia de siste to ukene, melder nyhetsbyrået AP.

Forlatt for å dø

Den første ble funnet 8. mai, men en pil gjennom haleroten. Tre dager senere fant man en til kenguru med en pil tvers gjennom like under øynene. Begge kenguruene hadde blitt forlatt på stedet, og ville dødd hvis ingen hadde funnet dem.

Pågrepet

Onsdag ble en 27 år gammel mann pågrepet og siktet for dyremishandling. Han ble umiddelbart løslatt mot kausjon, men må møte i retten 25. juni.

Politiets talsmann Marika Fengler forteller at de har beslaglagt to buer, flere piler, kamuflasjeklær og en datamaskin under pågripelsen av 27-åringen.

Utlyste belønning

En dyrevernorganisasjon utlyste belønning på ca. 50.000 kroner for tips som kunne føre til en pågripelse, men politiet vil ikke bekrefte at det var et tips som førte til arrestasjonen.

Også tidligere har vold mot kenguruer sjokkert australierne. I september ble det offentliggjort en video av tenåringer som mishandlet en voksen kenguru.

Les mer og se videoen her: Videoen som sjokkerer Australia

Kenguruen blir operert ved Melbourne Zoo.  (Foto: AP/AP)
Kenguruen blir operert ved Melbourne Zoo. (Foto: AP/AP)