Simone Niggli Luder  (Foto: MIKKO STIG/AFP)
Simone Niggli Luder (Foto: MIKKO STIG/AFP)

Vil ta tilbake tronen fra Hausken

Simone Niggli-Luder (31) fra Sveits har ambisjoner om å ta tilbake O-tronen fra Anne Margrethe Hausken i årets sesong. I helgen møtes rivalene til duell i Oslo.

Hausken var verdens beste orienteringsløper i fjor – uten Niggli-Luder på startstreken. Den sveitsiske O-dronningen var verdens beste kvinnelige løper fra 2003 til 2008-sesongen, og ble mor til sitt første barn i fjor.

Hun har vært plaget av tretthetsbrudd i comebacksesongen, men 31-åringen stiller til start i helgen. Det sveitsiske superesset har tatt utrolige 14 VM-gull, og er kjendis i hjemlandet.

– Akkurat nå gjelder det å bygge opp formen. Det er VM i august som er sesongens hovedmål. Ettersom jeg har vært ute med skade, er det kanskje for tidlig med nordisk mesterskap og de første verdenscupløpene i begynnelsen av juni, men jeg skal gjøre mitt beste, sier Simone Niggli-Luder til NTB.

Torsdag kommer hun og det sveitsiske landslaget til Oslo for å forberede seg til nordisk mesterskap og verdenscupløpene i Finland i begynnelsen av juni. Hele det sveitsiske landslaget skal delta i de norske uttakingsløpene i Oslo. Etter helgens løp på Sandbakken setter verdens ledende o-nasjon kursen mot Budor på Løten. Der skal de trene og delta i de tradisjonelle pinseløpene. (©NTB)