Vraket av det militære Herkulesflyet brenner kraftig. I tillegg til de døde har mange fått alvorlige brannskader.  (Foto: Soegeng Haryanto/EPA)
Vraket av det militære Herkulesflyet brenner kraftig. I tillegg til de døde har mange fått alvorlige brannskader. (Foto: Soegeng Haryanto/EPA)
Soldater prøver å slukke brannen etter flystyrten.  (Foto: AP/AP)
Soldater prøver å slukke brannen etter flystyrten. (Foto: AP/AP)

Herculesfly styrtet i boligområde i Indonesia

Et militærfly med soldater og familiene deres har styrtet i et boligområde på øya Java. Minst 98 er omkommet, ifølge det indonesiske luftforsvaret.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Herkulesflyet styrtet i Magetan øst på Java, Indonesia.  (Foto: AP/AP)
Herkulesflyet styrtet i Magetan øst på Java, Indonesia. (Foto: AP/AP)
Ulykken skjedde onsdag morgen i distriktet Madiun, øst på øya.

Flyet er et C-130 Hercules-fly. Årsaken til ulykken er ikke kjent, men vitner skal ha fortalt at den høyre vingen falt av mens flyet fremdeles var i lufta. Flyet var 30 år gammelt.

Det var over hundre passasjerer og besetning om bord i flyet. Blant passasjerene var det minst ti barn, opplyser talsmann for luftforsvaret, Bambang Sulistyo til nyhetsbyrået AP.

98 personer er bekreftet omkommet, men dødstallene vil trolig stige. 15 personer skal ha overlevd ulykken ifølge luftfartsmyndighetene i landet.

Skled inn i bolighus

En lokal tjenestemann, Wardi, forteller at flyet krasjet inn i flere hus i landsbyen Geplak før det skled ut i en risåker og begynte å brenne. Minst tre av de døde befant seg på bakken da transportflyet styrtet.

- Vi hørte en stor eksplosjon, sier tjenestemannen til El-Shinta radio. Han forrtalte at flyet ristet før det traff bakken.

- Flyet er fullstendig ødelagt. Bare halen er igjen, sier tjenestemannen Wardi til fjernsynsstasjonen Metro TV.

Vanskelig redningsarbeid

Hjelpemannskaper forsøker å evakuere omkomne og skadde, men arbeidet er vanskelig siden flyet ligger i utkanten av en risåker.

Flyhalen er det eneste gjenkjennelige som er igjen etter Herkulesflyet som styrtet på Java onsdag morgen.  (Foto: NAUFAL/AFP)
Flyhalen er det eneste gjenkjennelige som er igjen etter Herkulesflyet som styrtet på Java onsdag morgen. (Foto: NAUFAL/AFP)
Flere titalls personer skal være skadd, og soldater bidrar med å frakte folk bort fra ulykkesstedet på bårer. Mange av de skadde skal ha alvorlige brannskader.

Ulykkesbelastet

Indonesia har hatt flere alvorlige flyulykker. Forrige måned ble 24 militære drept da en Fokker 27 krasjet inn i en hangar, og de siste årene har landet opplevd flere flyulykker i sivil luftfart.

Se nyhetsinnslag: