daniel hauser (Foto: Scanpix)
daniel hauser (Foto: Scanpix)

Kreftsyke Daniel (13) sporløst forsvunnet

Dommer har utstedt arrestordre på Daniels mor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En dommer i Minnesota utstedte tirsdag en arrestordre på moren til den 13 år gamle kreftsyke gutten Daniel. Familien skulle møte til en rettshøring for å dokumentere sønnens tilstand tirsdag, men kun faren møtte opp.

Reiste mandag kveld

Daniels far, Anthony Hauser, sa at han sist så sin kone Colleen mandag kveld og at hun hadde dratt uten å ta med seg mobiltelefonen sin. Han sa han ikke visste hvor hans kone eller sønn befant seg.

- Hun sa hun skulle reise bort, sa Hauser til ifølge nyhetsbyrået AP.

- Det er alt du trenger å vite, og alt jeg vet, sa Hauser til dommeren.

Daniel er rammet av lymfekreft, og avsluttet cellegiftbehandlingen i februar i år etter kun én behandling. Da ønsket han og foreldrene å prøve «alternativ medisin», som de følte var mer i tråd med sine religiøse overbevisninger.

Beordret behandling

Dommer John Rodenberg beordret også at Daniel så straks han kom til rette skulle bli tatt i forvaring av barnevernet og gitt medisinsk behandling.

Familiens lege, James Joyce, vitnet for retten over telefon og fortalte at Daniels svulst har vokst, og at gutten trenger øyeblikkelig medisinsk behandling.

Joyce fortalte retten at han tok et røntgenbilde av Daniel mandag som viste at svulsten nå var like stor som da den først ble diagnostisert.

Mener healing vil kurere kreften

Familien tilhører den religiøse gruppen Nemenhah, som har sterk tro på at bestemte healingmetoder brukt av enkelte indianerstammer, vil kurere kreft.

Ansatte i Barnevernet gikk til sak mot 13-åringens foreldre, og anklaget dem for å forsømme sønnen medisinsk.

Ifølge leger har Daniel 90 prosent sjanse for å bli frisk dersom han blir behandlet på tradisjonelt vis. Uten cellegift vil han bare ha fem prosent sannsynlighet for å overleve.