Anders Rambekk  (Foto: TV 2/)
Anders Rambekk (Foto: TV 2/)

Rambekk: - Takknemlig for at det gikk bra

Anders Rambekk er i trening igjen etter den alvorlige hodeskaden.

Skien (TV 2 Sporten): 9. mai ble Anders Rambekk båret inn i en ambulanse etter en duell med Olafur Bjarnason. I flere minutter lå Odd-backen bevisstløs på banen. Ingen viste hvor alvorlig skaden var.

I lett trening
Etter ti dager med fullstendig ro hjemme i Sandefjord, var Rambekk i dag tilbake på Skagerak Arena, og begynte med forsiktig opptrening.

- Det går den riktige veien, og det føles bra, sier Rambekk.

TV2 Sporten var i dag med da Odd-backen ble undersøkt av lege Ola Stamnes. Klubben har valgt å være svært forsiktig med spilleren, for å sikre at han kan spille fotball igjen.

- Erfaring tilsier at mange spillere har kommet for tidlig på banen igjen etter hodesmeller. Da risikerer de å få seinskader, som hodepine, hukommelsessvikt og konsentrasjonsvansker. Men hvis spilleren tar det veldig med ro etter en slik skade går det som regel bra, sier Stamnes.

Usikker retur
Det er fortsatt usikkert når Rambekk kan spille fotball igjen. Hvis opptreningen fungerer som den skal de neste dagene, kan Odd-spilleren være i lett fotballtrening om en kort uke.

- Jeg er veldig takknemlig for at det gikk bra og at jeg kan spille fotball igjen. Når man opplever slike hendelser så tenker man selvfølgelig at det kunne ha gått så mye verre. Det finnes nok av eksempler på det.

- Jeg kan love at Anders kommer tilbake som den fotballspilleren han var før skaden, smiler Odd-legen.