Hydro nekter for å ha dekket StatoilHydro-utgifter

Hydro nekter for at selskapet måtte dekke utgiftene StatoilHydro ble utsatt for i forbindelse med Libya-skandalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

VG skriver tirsdag at Hydro måtte punge ut med et millionbeløp i forbindelse med sluttoppgjøret etter fusjonen mellom de to selskapene. Informasjonsdirektør Halvor Molland i Hydro sier til NA24 at det som står i VG ikke er riktig.

– Hydro har bare dekket sine egne utgifter, ikke andres utgifter, knyttet til denne saken. Vi har heller ingen avtale med StatoilHydro om å dekke slike utgifter, sier Molland.

Fredag ble det klart at Økokrim ikke etterforsker Libya-saken, som har ligget som en verkebyll mellom de to selskapene helt siden Eivind Reiten i 2007 måtte trekke seg som styreleder i StatoilHydro.

– Utgiftene til granskingen var ett av elementene som ble håndtert i februar i forbindelse med et sluttoppgjør for fusjonen. Vi er fornøyd med at dette nå er tilbakelagt, men jeg kan ikke gå i detaljer om dette, sier informasjonsdirektør Ola Morten Aanestad i StatoilHydro til VG.

Overfor NA24 vil han tirsdag ikke si noe mer om saken.

Beløpet Hydro utbetalte til tvilsomme mottakere i korrupsjonsskandalen, skal ha vært 7–8 millioner dollar. Etter avsløringen ble StatoilHydro bøtelagt av norske og amerikanske myndigheter med til sammen 50 millioner kroner. (©NTB)