Bryne  (Foto: Alf Ove Hansen/SCANPIX)
Bryne (Foto: Alf Ove Hansen/SCANPIX)

Mr. Bryne vil få slutt på lidelsene

Gabriel Høyland tror de dårlige resultatene kan snus.

- De siste to årene har vært fæle. De verste så lenge jeg har fulgt med klubben, sier Gabriel Høyland til TV 2 Sporten.

Sammen med sin tidligere lagkamerat og en annen Bryne-legende, Trond Sirevåg, skal han prøve å snu jærbuenes elendige resultater, etter at Rolf Teigen, og assistenttrener Mathias Haugaasen, fikk sparken tirsdag. Laget er sist i Adeccoligaen etter seks serierunder, med null seire, tre poeng, og kun to scorede mål.

- Jeg er sikker på at dette kan snus, sier Høyland.

- Når du ser på stallen, så er det ikke mange lag i Adeccoligaen som har like mye rutine. Det skal bo mer i spillerne enn de resultatene de har oppnådd de siste årene.

Har større ambisjoner
For etter at Bryne rykket ned fra Tippeligaen i 2004, har laget stadig hatt ambisjoner om opprykk. Da nå avsatte Teigen holdt sin inntredelsestale nærmest lovet han opprykk på direkten. Det endte med ellevteplass.

- Vi har alltid hatt et lag å regne med, og vært blant de 20 beste i landet. Nå er vi nummer 32. Jeg har mange tanker om det som har skjedd de siste årene, men vil holde dem for meg selv, sier Høyland.

Allerede torsdag spiller Bryne sin første kamp under den nye ledelsen, hjemme mot Løv Ham.

- Det blir ingen revolusjon, men to-tre ting vil vi nok endre på. Det meste handler om trykke på de rette knappene. Når vi har sluppet inn halvparten så mange mål som tabelleder Kongsvinger, er det jo tydelig hvor problemet er. Vi har jo bare scoret to må,l og uten mål blir det ikke poeng, sier Høyland.

Blir ikke permanent
Han har enda ikke fått tid til å prate med resten av det nye teamet, som foruten Høyland og Sirevåg består av keepertrener Kurt Hegre og spillerutvikler Erik Fuglestad. Hvem som skal ha det midlertidige hovedansvaret er enda ikke avklart, men uansett var det lett si ja, sier Mr. Bryne.

- Bryne er jo i en alvorlig situasjon, og når de ber om hjelp, så m man trø til om en har tro på at vi kan snu dette, sier den tidligere landslagsspilleren.

Selv om Trond Sirevåg har hovedtrenererfaring fra Bryne (1994-96), tror ikke Høyland det er aktuelt at de overtar permanent.

- Vi får se hvordan spillere og publikum responderer. Jeg regner med det er midlertidig og har ikke tenkt i andre baner, sier mannen med 596 kamper for klubben.