21 års fengsel for Butt-drapet

Mirza Ghulam Hussain (58) er dømt til 21 års fengsel for å ha drept sin svoger Zahid Mahmood Butt i 2007 og for seksuelle overgrep mot fem unge gutter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mirza Ghulam Hussain var tiltalt for å ha drept og partert sin svoger og siden gravd ned liket i hagen utenfor huset sitt i Stavanger. Han er ikke knyttet til drapet gjennom tekniske bevis, men lagmannsretten mener det ikke kan være tvil om at 58-åringen har noe med drapet å gjøre.

- Det er hevet over en hver rimelig tvil at tiltalte i det minste har hatt en helt sentral rolle i drapet, leste lagdommer Rolf Strøm, skriver Aftenbladet.no.

I tillegg til drapet, ble Hussain også dømt for seksuelle overgrep mot fem unge gutter i perioden 1989 til 2001. Opprinnelig hadde over 20 gutter anmeldt mannen for overgrep, men de fleste forholdene, de eldste helt tilbake til slutten av 1970-tallet, var foreldet da politiet begynte å nøste opp saken. Fem av sakene kunne likevel rettforfølges.

- I over 20 år har tiltalte holdt på med overgrep med samleie mot yngre gutter. Vi ser det samme kyniske mønsteret i de henlagte sakene som i de sakene som er med i tiltalen, sa aktor Bjørn Enoksen Ristesund i sin prosedyre i lagmannsretten. (©NTB)