Lady GaGa mistenkt av russisk politi

Da norgesaktuelle Lady GaGa ville la seg fotografere på den Røde plass i Moskva, ankom politiet – som trodde hun var en prostituert.

Lady GaGa var som vanlig iført relativt lite – nærmere bestemt en gymdrakt i lær – da hun ba sjåføren sin stoppe ved landemerket og fotografere henne ved den kjente Vasilij-katedralen.

– Jeg hadde en liten fotosession, og helt plutselig sto politiet der og knipset med fingrene. Jeg sa «jeg tror det betyr hore på russisk», sier Lady GaGa ifølge The Sun om opplevelsen under Moskva-besøket sitt for noen uker siden.

Det var den amerikanske artisten selv som avslørte episoden da hun dro i gang sin australske turné i Sydney denne uken. På Twitter har Lady GaGa beskrevet det slik:

– De forsøkte å arrestere meg i Russland for å bruke lær ved Vasilij.

Dermed er norsk politi advart før Lady GaGa rykker inn i Oslo for å holde konsert på Sentrum Scene 30. juli. Hun har tidligere blitt stoppet av politiet i Chicago, som syntes hotpantsene hennes ble for små. Forrige gang hun var i Norge, var det vinter og det fristet neppe til å kaste for mange plagg. Hun har tidligere forklart hangen til å gå bukseløs slik:

– Det er ikke det at jeg ikke liker bukser. Jeg velger bare å ikke ta de på meg enkelte dager. (©NTB)