Bjarte Baasland må forklare seg for åpen rett

Bjarte Baasland må forklare seg for åpen rett når han møter i bedragerisaken mot seg i Oslo tingrett 17. juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Baaslands forsvarer Hege Birkeland Ersdal ba om at rettssaken mot 35-åringen i sin helhet skulle gå for lukkede dører. Baasland må svare for grovt bedrageri av 26,6 millioner kroner som han lånte direkte fra Selvaag-arving Cecilie Nustad (69). Helt siden Baasland kom tilbake til Norge har forsvareren arbeidet for at rettssaken mot biskopsønnen måtte gå bak lukkede dører.

Tingrettsdommer Wenche Fliflet Gjelsten har imidlertid konkludert med advokatens argumenter ikke er tungtveiende nok for å fravike prinsippet om offentlighet i domstolene.

– Retten har forståelse for at medieomtalen under etterforskningen har vært belastende og at den også ved gjennomføring av straffesaken i retten i offentlighet vil kunne være en belastning både for siktede og hans familie. Spørsmålet er likevel om dette hensynet er så tungtveiende at kontroll- og demokratihensynet må vike, skriver dommeren i beslutningen.

Tingrettsdommeren åpner imidlertid for at deler av rettsforhandlingene vil kunne gå bak lukkede dører, eller med referatforbud for pressen, dersom det er spesielt sensitive personopplysninger som legges fram. (©NTB)