MUF-ere venter fortsatt på svar

For sju uker siden ble de såkalte MUF-erne fortalt at de skulle få midlertidig arbeidstillatelse mens de ventet på ny behandling av sakene sine. Ennå har ingenting skjedd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen (Ap) som 1. april lovte de rundt 200 kurdiske flyktningene fra Nord-Irak at de skulle få en slik arbeidstillatelse mens de ventet på ny behandling av søknadene om oppholdstillatelse.

Avisen Klassekampen har flere ganger vært i kontakt med departementet for å få en avklaring på når kurderne kunne forvente å få de midlertidige arbeidstillatelsene, uten å få noe annet svar enn at «de kommer snart».

Dette opprører advokat Randi Hagen Spydevold, som jobber med forberedelsene til et kollektivt søksmål fra kurderne. Et søksmål som opprinnelig ble utsatt i påvente av en ny forskrift, men som nå kan bli høyaktuelt igjen.

– Andersen lovte at dette skulle «ordnes etter påske». Det har vist seg å være ren og skjær løgn. Vi har blitt ført bak lyset, sier hun til Klassekampen.

Mange kurdere er fortvilte fordi de ikke kan gå tilbake til jobbene sine, og mange sliter med store økonomiske problemer på grunn av dette. Mange har også måttet oppleve at hus er blitt tvangssolgt.

– Jeg kan ikke skjønne at det mulig å behandle mennesker slik, sier Hagen Spydevold.

Heller ikke mandag lykkes det Klassekampen å få noe svar fra departementet. (©NTB)