Thor Hushovd katalonia rundt (Foto: GUSTAU NACARINO/REUTERS / SCANPIX)
Thor Hushovd katalonia rundt (Foto: GUSTAU NACARINO/REUTERS / SCANPIX)

Hushovd overrasket over at han vant

Thor Hushovd vant prologen i Katalonia rundt, men mener det er langt igjen til toppformen er inne.

Det er hviledag i Giro d'Italia, men den norske sykkelfesten fortsetter. Thor Hushovd gjorde som i fjor, og vant den 3,6 kilometer lange prologen i Katalonia rundt.

- Det var så å si den samme prologen som jeg vant i fjor. Det er gøy å gjenta en sånn suksess, sier Thor Hushovd til TV 2 Sporten.

Kurt Asle Arvesens blogg: Thor vant over Valverde!

Hushovd syklet prologen på tiden 4.47,77, og var knappe fire tideler foran Alejandro Valverde på andreplassen. Team Columbias Greg Henderson ble nummer tre, mens Hushovds spurtopptrekker Brett Lancaster ble nummer åtte.

- Det var en kort prolog på 3,6 kilometer, som startet med en liten slette. Så var det opp en ganske tung bakke og en teknisk utforkjøring. Så var det halvannen kilometer langs stranden, og da var det bånn gass derfra og inn, egentlig. Heldigvis hadde jeg sekundene på min side, så det var kjempemoro, sier Hushovd.

hushovd med temposykkel i katalonia
  rundt (Foto: GUSTAU NACARINO/REUTERS / SCANPIX)
hushovd med temposykkel i katalonia rundt (Foto: GUSTAU NACARINO/REUTERS / SCANPIX)

- Langt fra toppformen
Katalonia rundt er Hushovds første ritt siden Paris-Roubaix for fem uker siden. Derfor er han overrasket over at han hadde såpass mye krutt i beina på mandagens prolog.

- Jeg er langt fra i noen toppform nå. Jeg har trent veldig bra i den treningsperioden jeg har hatt, men jeg må innrømme at jeg ble overrasket over at jeg klarte å vinne i dag. Jeg har ikke gjort noen spesifikk trening på en kort prolog, men det viser at jeg har den smellen i beina som jeg trenger. Det er klart det ga mersmak det nå, sier en fornøyd Thor Hushovd, som dermed kan ikle seg den hvite ledertrøyen på den første etappen.

Men den beholder han neppe lenge, ettersom det 20 kilometer før mål på den første etappen er en førstekategoristigning der nordmannen sannsynligvis vil få problemer med å holde følge med de beste klatrerne.

- De neste tre dagene blir det tøft. Jeg tror ikke jeg klare å forsvare trøyen særlig lenge. Vi skal opp i Pyreneene og Pere de Rodes, så det blir nok for tøft, så da prøver vi å få til noe i spurtene på de siste tre-fire etappene.

Finner godfølelsen i Katalonia
Hushovd bruker Katalonia rundt som oppkjøring til sommerens Tour de France, og på de siste etappene, som går i flatere terreng, håper han på god trening med sine spurtopptrekkere, der Brett Lancaster er den viktigste.

- Hovedmålet var å starte forsiktig, men siden jeg er kommet hit, har jeg selvfølgelig lyst til å vinne en etappe. Jeg vil prøve igjen på en spurt, og ikke minst er det god trening med de to beste spurtopptrekkerne på laget. Vi får utnytte den gode treningen vi får, sier Hushovd, som mener Katalonia rundt er det perfekte oppkjøringsløpet.

- Jeg synes Katalonia rundt er et kjempefint løp. Det går på fine veier, det er alltid fint vær, og så bor vi på fine hoteller, det er også viktig. Det er et veldig fint oppkjøringsløp, der man finner formen og godfølelsen i beina igjen.

Kurt Asle Arvesen og Gabriel Rasch deltar også i rittet, som avsluttes på søndag. Rasch ble nummer 90 på prologen, 15 sekunder bak Hushovd. Arvesen ble nummer 100, 16 sekunder bak.