Michael Rasmussen  (Foto: CHRISTOPHE KARABA/EPA)
Michael Rasmussen (Foto: CHRISTOPHE KARABA/EPA)

Dopingtiltale mot Michael Rasmussen i Østerrike

Statsadvokaten i Østerrike har tatt ut tiltale mot den danske syklisten Michael Rasmussen. Han er mistenkt for å stå bak bloddoping.

Rasmussen skal sammen med syklisten Bernhard Kohl fra Østerrike og skiløperen Christian Hoffmann som også kommer fra Østerrike, ha investert i en såkalt blodsentrifuge. De tre topputøverne skal ikke bare ha brukt den selv, men også tilbudt den til andre utøvere.

Det er det østerrikske nyhetsbyrået APA som avslører dette mandag.

Hoffmann, en gullvinner fra langrenn i OL i Salt Lake City i 2002, nekter for at anklagene stemmer.

– Dette er bare tull. Det er snakk om en svertekampanje mot meg, sa han til den østerrikske avisen Die Presse mandag. Det var Hoffmanns navn som først ble bekreftet av statsadvokaten søndag.

Michael Rasmussen ledet Tour de France i 2007 da han ble kastet ut av rittet og sparket fra laget sitt Rabobank. I øyeblikket er han utestengt for å ha løyet om hvor han oppholdt seg våren 2007, i oppkjøringen til Touren det året.

Han sa selv at han hadde forberedt seg i Mexico, der hans kone kommer fra, men det viste seg at han hadde vært i Nord-Italia hele tiden. Da dette ble kjent var skjebnen til den danske rytteren beseglet.

Også Bernhard Kohl er utestengt på grunn av doping. Han har offentlig innrømmet å ha brukt bloddoping, og han har også innrømmet at han har kjøpt en slik maskin det er snakk om sammen med andre utøvere. (©NTB)