Joel Lindpere (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Joel Lindpere (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Tromsø vil ikke forlenge med Lindpere

Tromsø trekker seg fra kontraktsforhandlingene med bosmanspiller Joel Lindpere.

Estlenderens kontrakt går ut etter denne sesongen, men TIL melder allerede nå at en forlengelse er uaktuelt. Årsaken er at Lindpere krever mer enn hva klubben er villig til å gi.

- Vi har strukket oss så langt som mulig, men avstanden er for stor, sier sportsdirektør Morten Kræmer i TIL til TV 2 Sporten.

- Er det en mulighet for at dette endrer seg, slik som med Sead Ramovic?

- Med ham var det en helt annen historie. Der kom det eksterne investorer inn. Det ser ikke ut til at det blir aktuelt i denne saken, sier Kræmer.

Han sier at TIL må tilpasse seg dagens marked, og utvise nøkternhet når de nå forhandler med spillere om forlengelse av kontrakter.

Vil vurdere et salg
27 år gamle Lindpere har scoret to mål på åtte kamper så langt i sesongen. Kræmer sier at Tromsø er innstilt på at spilleren blir i klubben ut kontraktstiden.

- Han kommer ikke til å bli satt ut av laget, siden han ikke vil fortsette i klubben?

- Det er opp til Per-Mathias Høgmo å ta ut det beste laget til hver kamp. Men vi skal ut i kvalifisering til europacupen, og er innstilt på å beholde den troppen vi har nå ut sesongen, sier sportsdirektøren.

- Hva om det kommer et tilbud på spilleren i sommer?

- Vi ønsker i utgangspunktet ikke å selge. Vi har sportslige ambisjoner å ta vare på, men vi kan ikke utelukke noe.

To spillere på vent
Hos TIL er også Tore Reginiussen, Yngvar Håkonsen og Martin Knudsen bosmanspillere. Reginiussen forhandles det med, mens Håkonsen og Knudsen er satt på vent til august.

- Vi tar en oppsummering da, og handler ut ifra hvor mange konkurranser vi er med i, sier Kræmer.