Porsche og VW krangler videre om fusjon

Volkswagensjefen Wolfgang Piech har uteblitt fra et kanskje avgjørende styremøte i Porsche om fusjon mellom de to tyske bilprodusentene. Kursen på aksjer i selskapene stuper.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Piech meldte mandag uten å oppgi grunn avbud til styremøtet i Weissach i den sørtyske delstaten Baden-Württemberg. Dagen før hadde VW kunngjort at fusjonsforhandlingene var lagt på is inntil videre.

Porsche tilbakeviste ifølge nyhetsbyrået AP denne kunngjøringen, og sa at det bare var et arbeidsmøte som var avblåst. Mandagens styrkemøte i Weissach ble gjennomført uten at Piech var til stede, meldte byrået DPA.

– Kursen på aksjer i Porsche og Volkswagen synker merkbart, som reaksjon på faren for sammenbrudd i fusjonsforhandlingene. Familiene som kontrollerer de to selskapene forsøker å bli enige – men patriarken Piech har uteblitt, skrev nyhetsmagasinet Der Spiegel.

I helgen anklaget VW Porsche-ledelsen for manglende seriøsitet og lite konstruktiv opptreden i fusjonsarbeidet. Tusenvis av ansatte i Porsche demonstrerte mandag i Weissach mot sammenslåing med Volkswagen. (©NTB)