Med fela i handa vant han Melodi Grand Prix suverent. Nå hylles Alexander Rybak verden over.  (Foto: DENIS SINYAKOV/REUTERS)
Med fela i handa vant han Melodi Grand Prix suverent. Nå hylles Alexander Rybak verden over. (Foto: DENIS SINYAKOV/REUTERS)

Rybak hylles av våre naboer

Alexander Rybak hylles av kommentatorer i Danmark og Sverige.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Hvor ofte har ikke Norge ligget og skvulpet som en bunnpropp i Melodi Grand Prix-sammenheng, mens vi og svenskene styrte mot tindene, undrer danske Ekstra Bladet i sin nettutgave.

Etter lørdagens finale i Moskva er alt snudd på hodet. Sjelden har vi sett en så massiv seier, konstaterer avisen.

- Jordskredpoengene fra Moskva hensetter våre brødre i fjellene i total eufori, slår Ekstra Bladet fast, og legger til at feiringen av nasjonaldagen får en ekstra dimensjon i år.

Supergutten

alex230
alex230
Svenske Aftonbladet kaller Alexander for «Supergutten».

- Det ble aldri spennende. Norge tok ledelsen, økte og lot ingen andre land komme i nærheten, skriver avisa.

Den svenske avisa mener Alexander Rybak var «sukkersøt» og konstaterer at 23-åringen innkasserte tidenes mest suverene seier i Grand Prix-sammenheng.

Men Norge har også kommet flest ganger aller sist, til sammen ti ganger, konstaterer avisen, som hadde liten grunn til å feire Sveriges innsats lørdag. Malena Ernmans operapop ble bare belønnet med 33 poeng, og endte på 21. plass av de 25 som var med i finalen.

Fornøyde islendinger

På sagaøya i vest ble det en gledelig opptur for islendingene. Deres Yohanna sørget for dobbeltseier til de nordiske landene med sin andreplass for låta «Is It True?».

Islandske Morgunblaðið gratulerer Rybak med seieren, og er svært fornøyd med at den norske vinneren hadde Island som en av sine favoritter.

I øst ble våre naboer i Finland helt sist i konkurransen. Helsingin Sanomat vier likevel toppen av sine nettsider til Alexander Rybakks overlegne seier.

- Den lille sjarmøren fra Norge samlet inn hele 387 poeng for sangen «Fairytale», skriver avisa. (©TV 2/NTB)