Eventyret Rybak bergtok Europa

Det var aldri noen tvil: Den klare forhåndsfavoritten Alexander Rybak fra Norge tok en klar seier i Melodi Grand Prix-finalen lørdag. Eventyret sjarmerte Europa.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Til slutt endte den norske storsjarmøren opp med en historisk seier, der han ble den første over 300 poeng. Totalt fikk Rybak 387 poeng av deltakerlandene.

- Det er det norske folket som har hjulpet meg. Det er de som skal takkes. Jeg var nervøs, det er nerver som får det til å boble. Og jeg innfridde..., sa Rybak til NRK.

På flørtende vis leverte 23-åringen fra Nesodden igjen sin sang om en jente han en gang i tiden var forelsket i. «Fairytale» er blitt lansert som den store internasjonale favoritten helt siden han vant den norske finalen.

Og i Moskva er han blitt behandlet som en superstjerne hele veien. Da han entret scenen i finalen ble han mottatt som den favoritten han var. Etter å ha levert showet som nå sitter som hånd i hanske for unggutten, mottok han jubelen han nå begynner å bli vant til.

- Jeg er dritfornøyd. Vi har vært utrolig heldige og hatt favorittstempelet i flere måneder. Jeg er fornøyd uansett hvordan dette går, sa han like etter å ha gått av scenen. (©NTB)