Raul Tamudo og Luis Garcia (Foto: VICTOR LERENA/EPA)
Raul Tamudo og Luis Garcia (Foto: VICTOR LERENA/EPA)

Motivasjonsspill på oddsen

Vi tror de tapende cupfinalistene i Spania og Italia kommer til å slite 17. mai.

Sjekk TV 2 Sportens oddsprogram for dagens øvrige vurderte kamper.

Send «Rekdal» til 1984 for å motta daglige oddstips på SMS (kr 5,-).

TV 2 Sportens spillforslag 17.mai, frist kl. 14.55:
17 Fiorentina - Sampdoria (0-1) H 1,85
39 Espanyol - Athletic Bilbao (0-1) H 2,20

Totalodds: 4,07

Motivert hjemmelag
Serie A. Fiorentina har alt å spille for med tre runder igjen. Genoa jager bakfra i kampen om Champions League-kvalik og fjerdeplass, samtidig er Juventus innen rekkevidde på tredjeplassen, som gir direkte innpass til gruppespillet. Etter en formsvikt tidligere i våres har de fiolette nå seks seirer på de syv seneste. Høyrebacken Comotto er suspendert og Mutu (a) ute for sesongen.

Sampdoria har i realiteten ingenting å spille for i ligaen. I midtuken ble det en nedtur med tap på straffesparkkonkurranse etter 120 minutter cupfinale mot Lazio. 2-1-3 på de seks siste i serien, triumfene har kommet i møter med de to bunnlagene. Stankevicius (f) er suspendert og Bellucci (a) fortsatt ute med skade. I tillegg blir noen spillere hvilt etter den krevende økten i midtuken.

Uthvilte og motiverte verter bør ta dette uten problemer. Vi satser på hjemmeseier med minst to måls margin i Firenze.

Vertene sikrer plassen
Primera. Espanyol gikk til pause med 2-0-ledelse og en mann mer på banen mot Atletico sist. Etter hvilen kom hovedstadslaget tilbake til 2-2, og sikret seieren på overtid etter to feilaktige offsideavgjørelser i Espanyols disfavør på overtid. Før den kampen hadde katalanerne 5-1-0 å vise til, noe som betyr at kun få poeng gjenstår før plassen er sikret. Fire av triumfene kom dessuten med klar margin. Pareja (f) og Tamudo (a) mangler.

Athletic Bilbao tok seg til cupfinalen de har siktet på hele sesongen, men onsdagens oppgjør på Mestalla endte i 1-2-nederlag for suverene Barca. Poengfangsten i ligaen har gått i bølgedaler. Ny kontrakt er for lengst sikret og nå er det kun snakk om å spille for en bedre plassering. 3-6-8 totalt på fremmed gress. Troppen er tilnærmet fulltallig.

Gjestene ble hyllet behørig i hjembyen fredag kveld, selv om det altså ble nederlag i cupfinalen. Motivasjonen blir etter alle solemerker et problem her, og vi satser på at nedrykkstruede, men formsterke verter vet å benytte anledningen.

Vurdert av Magnus Wattne