Radiofolk i norsk Grand Prix-jury

Fem radiofolk sitter i den norske fagjuryen som lørdag kveld skal være med på å kåre vinneren av årets Melodi Grand Prix.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Navnene på jurymedlemmene ble offentliggjort lørdag ettermiddag. Juryen består av én representant fra hver av de fem største radiokanalene i Norge: Ellen Marie Steen – journalist i Nitimen – NRK P1, Jørn Johansen – programredaktør i P4, Elisabet Davidsen – prosjektleder musikk i kulturavdelingen, NRK/P2, Arne Martin Vistnes – journalist i Radio Norge og Vivi Stenberg – vaktsjef og sjefsprodusent i Lydverket, NRK P3.

For første gang siden 1998 er det ikke bare det europeiske folkets telefonstemmer som skal kåre vinneren. Det er innført en ordning der juryens og folkets stemmer vil telle likt. Begrunnelsen for å gjeninnføre fagjuryene skal ha vært å komme nabostemmene til livs. Det var nabostemmene som førte Russland til seier i fjor.

Alle kan være med å stemme fram sin favoritt under kveldens finale. Et telefonnummer blir lagt ut på skjermen, og det kan stemmes på telefon og SMS.

Alexander Rybak stiller som nummer 20 av de 25 finalistene. (©NTB)