Høgmo  (Foto: KALLESTAD, GORM/SCANPIX)
Høgmo (Foto: KALLESTAD, GORM/SCANPIX)
Sigurd Rushfeldt  (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)
Sigurd Rushfeldt (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)
Tommy Knarvik  (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
Tommy Knarvik (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
Stig Johansen  (Foto: Vanderloock, Anders/SCANPIX)
Stig Johansen (Foto: Vanderloock, Anders/SCANPIX)

Høgmo misfornøyd med ett poeng

Men Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen mener poenget Glimt fikk med seg var fullt fortjent.

Tromsø - Bodø/Glimt 0-0

Alfheim/Bergen (TV 2 Sporten): Det endte 0-0 da Tromsø og Bodø/Glimt møttes til «Slaget om Nord-Norge» på Alfheim. Det ble en hendelsesfattig affære, der begge lag sleit med å skaper sjanser.

- Det som var veldig gledelig i dag var et det var en bunnsolid forsvarskamp, mot et Bodø/Glimt-lag som kan være kontringsfarlig. Det eneste de skaper i dag er et langskudd fra 40 meter. Det er jeg meget godt fornøyd med, men så er det selvfølgelig utgjort at vi ikke klare å score mål. Bodø/Glimt forsvarer seg godt, men vi har nok muligheter og nok trøkk foran mål til å avgjøre denne kampen, sier Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo til TV 2 Sporten.

Se intervju med Høgmo, Kåre Ingebrigtsen og Sigurd Rushfeldt her:

312976

- Selvfølgelig er jeg ikke fornøyd
Tromsø har terpet mye på det defensive den siste tiden, fordi forsvaret har vært lekk som en sil i sesonginnledningen. Høgmo vil imidlertid ikke vært med at at det har blitt for mye defensiv terping.

- Det handler ikke om det. For oss er det viktig å skape en trygghet i laget vårt, og så vet vi at vi har måljegere som er gode nok til å komme knallhardt tilbake.

- Er du fornøyd med ett poeng?

- Selvfølgelig er jeg ikke fornøyd med ett poeng mot Bodø/Glimt hjemme. Det er kamp vi skal vinne, og i andre omgang kjører vi matchen hele veien, men får ikke den forløsende scoringen.

- Skaper litt for lite målsjanser
- Vi gikk for en seier i dag, men vi var ikke dyktig nok, sier Sigurd Rusfeldt til TV 2 Sporten.

At han og spisskollega Morten Moldskred ikke har scoret på en måned, bekymrer han imidlertid ikke så veldig. For Rushfeldt er det verre at det ikke skapet målsjanser.

- Nå går det bestandig litt opp og ned, men vi skaper litt for lite målsjanser nå, og det er det som bekymrer mest, sier Rushfeldt.

- Vi fortjener poenget
Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen var langt mer fornøyd, etter at hans gutter sikret ett bortepoeng på Alfheim

- Vi er fornøyd når vi får med oss ett poeng på bortebane. Vi er mest fornøyd med at vi klarer å holde Tromsø til veldig få målsjanser. Når de spiller mot oss etablert skaper de nesten ingenting, det er vi fornøyd med, men så skulle vi gjerne skapt mer offensivt selv, sier Glimt-treneren til TV 2 Sporten.

- Er ett poeng som en seier?

- Vi fortjener poenget. Jeg tror vi er nærmest seier, og det er en fantastisk redning av Sead Ramovic på skuddet fra Ruben Imingen. Det er vel det nærmeste som er. Fortsetter vi å ta poeng på bortebane og å vinne på hjemmebane, så blir dette bra til slutt.

Offside
Etter 12 minutter jublet Tromsø forgjeves på Alfheim, da Sigurd Rushfeldt headet ballen ned til Tommy Knarvik, som satte ballen i mål. Scoringen ble imidlertid annullert for offside.

312897

Etter en halvtimes spill slo Trond Fredrik Ludvigsen et innlegg som nesten duppet ned bak Sead Ramovic i Tromsø-målet.

312909

Etter 42 minutter måtte Tom Høgli, som på forhånd var usikker, gi seg for Tromsø. Martin Knudsen erstattet Høgli på høyrebacken.

Det var få sjanser og lite fest i den første omgangen i «Slaget om Nord-Norge» på Alfheim.

Den andre omgangen startet som den første sluttet, men etter 65 minutter fikk Sigurd Rushfeld og Tromsø en gigantmulighet.

Joel Lindpere fant Rushfeldt inne i boksen og Tromsø-spissen forsøkte å heade ballen i det lengst hjørnet. Jonas Kolstad i Glimt-målet reddet imidlertid glimrende.

312941

Bare minuttet etter forsøkte Morten Moldskred seg på en volley, men avslutningen gikk over mål.

Etter 76 minutter viste Glimts venstreback, Ruben Imingen, frem venstreslegga fra 30 meter. Skuddet hadde retning mot krysset, men Sead Ramovic strakk seg så lang han var og fikk slått til corner.

Det endte imidlertid 0-0 i Tromsø, i det som ble en skuffende kamp på Alfheim.

Lagoppstillinger:
Tromsø (4-4-2): Sead Ramovic - Tom Høgli, Miika Koppinen, Tore Reginiussen, Hans Åge Yndestad - Joel Lindpere, Helge Haugen, Tommy Knarvik, Ruben Yttergård - Morten Moldskred, Sigurd Rushfeldt.

Bodø/Glimt (4-3-3): Jonas Kolstad - Mounir Hamoud, Stian Theting, Per Verner Rønning, Ruben Imingen - Runar Berg, Christian Berg, Thomas Rønning - Trond Fredrik Ludvigsen, Håvard Sakariassen, Anders Konradsen.

Se hva Per-Mathias Høgmo og Kåre Ingebrigtsen sa før kampen her:

312882