Klatrer fikk illebefinnende midt i fjellveggen

45-åringen måtte reddes ned fra fjellet i Romsdalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sammen med en kamerat dro den 45 år gamle mannen fra Oslo på klatretur i Mongeura vis a vis Trollveggen i Romsdalen. Men midt oppe i fjellveggen fikk klatreturen en dramatisk vending.

Akutt syk

45-åringen fikk plutselig et illebefinnende og klarte ikke å komme seg verken opp eller ned det stupbratte fjellet. Lørdag ettermiddag ble klatrerne sittende fanget på en fjellhylle flere hundre meter over bakken. Litt før klokken 14.00 måtte de ringe etter hjelp.

- Han ble akutt syk og måtte ha hjelp til å komme seg ned. De varslet ambulansen, som deretter varslet oss, sier operasjonsleder Jan Erik Kjelle ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt til tv2nyhetene.no.

De to ble hentet ned klokka 15.45. Den syke fjellklatreren ble brakt videre til sykehuset i Molde. Tilstanden hans er ikke kjent.

SeaKing måtte gi opp

Et Sea King-helikopter gjorde to forsøk på å få dem ned, men måtte gi opp på grunn av turbulens. Til slutt lyktes det et ambulansehelikopter å få firt ned et tau og en slynge, og dermed kom de to seg ned, opplyser operasjonsleder Jostein Ormseth i Nordmøre og Romsdal politidistrikt.

- Mannen ringte selv for å varsle om hendelsen, sier Ormseth.

Utfordrende oppdrag

Redningsoppdraget er litt av en utfordring for politiet.

- Slike oppdrag er alltid vanskelige fordi det krever mye presisjon for alle som er involvert. Vi har tilkalt legehelikopter og Alpin Redningsgruppe for å hente ham ned. Men terrenget er stupbratt og klatrerne befinner seg høyt oppe så det kan ta noen timer før de får hentet ham ned, sier Kjelle.

- Vet dere om mannen er en erfaren klatrer?

- Det har vi ikke kjennskap til nå, sier Kjelle.