Minst ni drept av bombe i Pakistan

Minst ni mennesker er drept i en bombeeksplosjon i Peshawar nordvest i Pakistan. Tre av de drepte er barn, sier talsmenn for politiet og redningstjenestene i byen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En bilbombe eksploderte på en travel gate i Peshawar akkurat da en skolebuss passerte lørdag, opplyste polititalsmannen Abdul Ghafoor Afridi. Rundt 25 andre kom til skade i eksplosjonen, ble det sagt.

Peshawar ligger i de urolige nordvestlige delene av Pakistan, der regjeringens styrker lørdag fortsatte sin offensiv mot den islamistiske talibanmilitsen. Masseflukten av sivile fra den krigsherjede Swat-dalen fortsatte.

Hundretusenvis av mennesker har forlatt Swat i håp om å finne trygghet andre steder i Pakistan. - Inntil fredag kveld var 987.140 personer registrert som fordrevne, sier FN-talskvinnen Ariane Rummery til nyhetsbyrået AFP.

Opptil 15.000 regjeringssoldater kjemper mot rundt 4.000 godt bevæpnede talibanfolk i Swat, anslår talsmenn for de pakistanske myndighetene. Regjeringsstyrkene skal ha omringet byen Mingora, som fortsatt er på Talibans hender. (©NTB)