Tromsø  (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
Tromsø (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

Gutan får tillit på 16.mai

Tippeliga og La Liga på lørdagens dobbel.

Sjekk TV 2 Sportens oddsprogram for dagens øvrige vurderte kamper.

Send «Rekdal» til 1984 for å motta daglige oddstips på SMS (kr 5,-).

TV 2 Sportens spillforslag 16.mai, frist kl. 17.55:
82 Tromsø-Bodø/Glimt H 1,70
106 Deportivo La Coruna-Getafe H 1,70

Totalodds: 2,89

Sesongens første på Alfheim
Tippeliga. Tromsø fikk lite til å stemme i Fredrikstad sist, og røk 0-3. De har vært variable i prestasjonene i sesonginnledningen, og befinner seg i det store midtsjiktet. Hjemme på Alfheim har de ennå ikke vunnet, men det har vært en del utur med i bildet. Tore Reginussen (f) og Tom Høgli (f) er noe usikre, men ser ut til å rekke kampen. Ellers greit med mannskapet for Per Mathias Høgmo.

Bodø/Glimt tok sesongens andre seier med 2-1 hjemme mot Stabæk sist. Seieren kan de takke ineffektive og barteprydete Stabæk-angripere for, med en sjansestatistikk på 3-6. Første keeper Pavel Londak er suspendert etter det røde i sluttminuttene mot Stabæk. Thiago Martins (a) og Jan-Derek Sørensen (a) er fortsatt ute med skader.

Bodø/Glimt er klart svekket offensivt uten Martins og Sørensen, og sesongens første hjemmeseier på Alfheim ligger i kortene til akseptable 1,70.

Hjemmeseier på Riazor
Primera. Deportivo viser solid form med 13 poeng på de fem siste kampene. Dermed lever drømmen om en plass i neste sesongs Champions League fortsatt, men da er det bare tre poeng som gjelder her. Som alltid sterke hjemme på Riazor, 10-4-3 totalt. Fortsatt et par spillere på skadelisten, men ingen nye fravær.

Etter fire strake nederlag tok Getafe tre meget viktige poeng forrige helg. Ledermålet kom på straffespark samtidig som motstander Osasuna ble redusert til 10 mann før halvtimen var spilt. Trolig holder det med èn seier til for å holde de tre bunnlagene på avstand. Gjestene har til gode å vinne to kamper på rad denne sesongen, og er intet fryktet bortelag. Gavilan (m) og Polanski (m) er ikke med i troppen. Viktige Granero (m) fikk sitt gule kort fra forrige kamp trukket tilbake, og kan dermed spille likevel.

Deportivo har flyten og hjemmestyrken som skal til for å vinne dette. Vi slår til på 1,70.

Vurdert av Magnus Wattne og Tage Barstad