Fraråder ikke lenger reiser til Mexico

Utenriksdepartementet fraråder ikke lenger nordmenn å reise til Mexico.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

30. april i år gikk UD ut og frarådet nordmenn å reise til Mexico på grunn av influensa A (H1N1), såkalt svineinfluensa. Nå har norske helsemyndigheter foretatt en ny vurdering av situasjonen, og de tidligere reiserådene er opphevet.

– Da vi frarådet folk å reise til Mexico, var situasjonen der svært uavklart, og vi visste mindre om det nye viruset. Med den kunnskapen vi nå har og slik situasjonen har utviklet seg, mener vi det ikke lenger er grunnlag for å fraråde reiser til Mexico eller andre land med vedvarende smitte, sier helsedirektør Bjørn-Inge Larsen.

Svineinfluensaen har nå spredt seg til 33 land, og ser stort sett ut til å gi mild sykdom. Foreløpig er det Mexico, USA og Canada som har erklært vedvarende innenlands smitte. Men norske myndigheter forventer at smitte mellom mennesker snart vil skje også i flere europeiske land, skriver Helsedirektoratet i en pressemelding.

Folk som skal reise til land der det nye viruset smitter mellom mennesker, oppfordres til å holde seg orientert om situasjonen og følge råd fra lokale helsemyndigheter.

De nye rådene til reisende er på linje med det Verdens helseorganisasjon anbefaler. (©NTB)