Vil presse USA til å stanse angrep i Afghanistan

USA må presses til å stanse angrepene som koster stadig flere sivile menneskeliv i Afghanistan, krever menneskerettsgruppen Human Rights Watch (HRW).

Den afghanske presidenten Hamid Karzai har gitt ordre om full etterforskning av episoder i Farah-provinsen vest i landet tidligere denne måneden, der over 140 sivile mistet livet. Av ofrene var 95 under 18 år.

- Afghanerne har lenge hørt løfter fra amerikansk hold om at alt som kunne gjøres for å forhindre sivile tap, skulle bli gjort. Men hvis USA skal ha noen som helst troverdighet, må disse nyeste tragediene bli de siste i sitt slag, sa HRWs Asia-sjef Brad Adams fredag.

Tre NATO-soldater som deltar i kampen mot islamistmilitsen Taliban i Afghanistan, er drept i nye kamper, sier en talsmann for den NATO-ledede ISAF-styrken. En av de drepte var britisk, opplyser forsvarsdepartementet i London.

Den britiske soldaten omkom i et bombeangrep i Helmand-provinsen sør i landet torsdag, ble det opplyst fredag. Taliban er spesielt aktive i det sørlige Afghanistan, der USA vil utplassere flesteparten av de nye soldatene som i løpet av året skal sendes til landet. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2