Vil presse USA til å stanse angrep i Afghanistan

USA må presses til å stanse angrepene som koster stadig flere sivile menneskeliv i Afghanistan, krever menneskerettsgruppen Human Rights Watch (HRW).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den afghanske presidenten Hamid Karzai har gitt ordre om full etterforskning av episoder i Farah-provinsen vest i landet tidligere denne måneden, der over 140 sivile mistet livet. Av ofrene var 95 under 18 år.

- Afghanerne har lenge hørt løfter fra amerikansk hold om at alt som kunne gjøres for å forhindre sivile tap, skulle bli gjort. Men hvis USA skal ha noen som helst troverdighet, må disse nyeste tragediene bli de siste i sitt slag, sa HRWs Asia-sjef Brad Adams fredag.

Tre NATO-soldater som deltar i kampen mot islamistmilitsen Taliban i Afghanistan, er drept i nye kamper, sier en talsmann for den NATO-ledede ISAF-styrken. En av de drepte var britisk, opplyser forsvarsdepartementet i London.

Den britiske soldaten omkom i et bombeangrep i Helmand-provinsen sør i landet torsdag, ble det opplyst fredag. Taliban er spesielt aktive i det sørlige Afghanistan, der USA vil utplassere flesteparten av de nye soldatene som i løpet av året skal sendes til landet. (©NTB)