Spanish cyclist Alberto Contador (R), of Astana team, followed by his teammate US Levi Leipheimer (C)  (Foto: MANUEL BRUQUE/EPA)
Spanish cyclist Alberto Contador (R), of Astana team, followed by his teammate US Levi Leipheimer (C) (Foto: MANUEL BRUQUE/EPA)

Astana i trøbbel

Det innrømmer sportsdirektør Johan Bruyneel.

Astana er hardt rammet av finanskrisen og lagets ryttere og støtteapparat har ikke fått utbetalt lønn siden februar.

Det er det kazakhstanske sykkelforbundet som er garantist for økonomien i laget - de hevder de ikke har fått inn avtalte sponsorbeløp og derfor ikke klarer å overføre penger til lønn.

- Jeg har fått beskjed fra det internasjonale sykkelforbundet, UCI, om at det kazakhstanske forbundet vil bli fratatt ProTour-lisensen dersom pengene ikke er betalt i løpet av denne måneden, sier sportsdirektør Johan Bruyneel ifølge Politiken.

Protesterte på Giroen
Rytterne på laget er mektig frustrert, og med Lance Armstrong i spissen protesterte de i dag ved å dekke til sponsornavnet ved starten av den syvende etappen av Giro d'Italia.

Tour de France-favoritt Alberto Contador, maskinen Levi Leipheimer og klatrespesialisten Haimar Zubeldia er blant de som nå har gått snart tre måneder uten lønn.

- Lance selv er ikke rammet af pengeproblemene, fordi han har ikke lønn, men jeg vet han synes det er vondt at lagkameratene er i så store vanskeligheder, sier Bruyneel.

Spøker for Touren
Dersom UCI gjør alvor av truslene, kan det spøke for Astana-rytternes deltakelse i Tour de France. Bruyneel er dog ganske sikker på at han skal klare å stable en løsning på beina.

- Jeg er overbevist om at vi er med når det starter i Monaco i begynnelsen av juli. Kanskje under et annet flagg og med et annet sponsornavn, men vi er nok der.

Reddes av Armstrong?
Og løsningen kan finnes i hans gjenvendte våpendrager, Lance Armstrong.

- Han alene er i stand til å åpne dører til markedet og spesielt i USA ønsker mange selskaper å få deres navn knyttet til Lance Armstrong.

- Da finanskrisen begynte fikk jeg flere henvendelser fra firamer som ville forhøre seg om et mulig samarbeid og det er allerede forhandlinger igang på flere hold, sier Bruyneel.