StreetKa
StreetKa

Ikke for menn

Jenter er heldige, de kan kjøre det meste av biler uten at det ser teit ut. Menn derimot... Her er 5 biler menn bør holde seg langt unna!

5. Nissan Micra C+C

Rosa-Micra-C+C
Rosa-Micra-C+C

Da Richard Hammond i Top Gear ble straffet med en test av denne, trakk han en papirpose over hodet for ikke å bli gjenkjent. Det er helt klart å sette det på spissen, for så ille er det ikke. Eller?

Det er vanskelig å lage stilig cabriolet av en småbil. Og det er enda vanskeligere å lage stilig ståltak-cab av en småbil. Micra C+C er en merkelig farkost og har den attpåtil pastellfarge? Da begynner vi å skjønne det med papirposen!

Skal du virkelig ha en liten søt Nissan-cab er det Figaro du burde velge. Det er ikke mange av dem i Norge, men de ser ut til å være til salgs til enhver tid. Lurer på hvorfor...?
Litt mer mandig: Mini Cab

Smart ForTwo Cabriolet

Smart-Cab-side
Smart-Cab-side

Med tak er Smart ForTwo en fin liten bybil – spesielt første generasjon, men maskulin er den ikke. Da blir det litt voldsomt å skrelle av taket og vise alle at du er en mann som misliker å lukeparkere på tradisjonelt vis.

Om du er mann og må ha Smart uten tak, kan du jo velge en Crossblade. Men den er til gjengjeld nær toppen over bilhistoriens aller teiteste biler.
Litt mer mandig: Smart Roadster

3. Ferrari California

Rosa-Ferrari-California
Rosa-Ferrari-California

Dette er den første Ferrarien som er designet spesielt for å tiltrekke seg kvinner. Ferrari ønsker at 50 % av kjøperne skal være kvinner, og at de skal velge denne framfor Mercedes SL og Bentley Continental. Det betyr ikke at det er en dårlig bil, for California er en ekte Ferrari GT, med ståltak og glimrende kjøreegenskaper.

Dessverre ser det ikke ut til at den lekre rosafargen Ferrari viste da de teaset bilen for over et år siden, blir en del av standardpaletten. Synd!
Litt mer mandig: Porsche 911 cab

2. VW Beetle Cab

VW New Beetle
VW New Beetle

Er du mann og må ha boble-cab - kjøp en klassiker! Da sparer du i tillegg noen kroner, lyden er tøffere og den ser mye bedre ut.

Selv om New Beetle cab er en bil som sjarmerer mange jenter, så er det ikke bilen du skal kjøre hvis du ønsker å være den som sjarmerer. Da er du bedre stilt med den gamle typen.
Litt mer mandig: VW Type 1 cab

Fortsatt lyst på New Beetle, se bruktbilguiden

1. Ford StreetKa

Ford StreetKa
Ford StreetKa

StreetKa er en liten og morsom roadster - og vel så langt unna maskulin det er mulig å komme. De runde, myke linjene er feminine så det holder. Og den midtstilte eksospotta ser nesten ut som et smykke.

Ford brukte Kylie Minogue i reklamekampanjen for StreetKa. Vi kan absolutt se for oss henne bak rattet - men skal du ha draget på Kylie og hennes medsøstre, bør du nok velge noe helt, helt annet. Har stupt i pris og er et lite kupp på bruktmarkedet. Men det hjelper altså lite hvis du er mann.

Litt mer mandig: Fiat Barchetta

Se da Jan Erik testet StreetKa på Autofil