KrF: – Svikter i kampen mot fattigdom

Kampen mot fattigdom i Norge er på stedet hvil i revidert nasjonalbudsjett. Det mener Kristelig Folkeparti.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Kristin Halvorsen har sagt at å avskaffe fattigdom er et spørsmål om vilje. Regjeringen har tydeligvis ikke vilje nok. Dette var siste mulighet til å ta et krafttak i kampen mot fattigdom før valget. Den muligheten tok regjeringen dessverre ikke i bruk, sier Hans Olav Syversen, finanspolitisk talsmann i KrF.

Syversen mener det er skuffende at regjeringen har funnet rom for å bruke ytterligere 10 milliarder kroner i økt oljepengebruk til andre formål, mens det for eksempel ikke gis mer penger til å ta i bruk ledig kapasitet i ideelle rusinstitusjoner, at arbeidsmarkedstiltakene ikke går til personer med langvarige hjelpebehov og at det ikke varsles nye tiltak for økonomisk og sosial ekskludering av barn.

– Vi må dessverre konstatere at fattigdomsbekjempelse er lavt prioritert i regjeringens forslag til revidert budsjett. KrF inviterer til å løfte dette under behandlingen i Stortinget, sier Syversen.

Han mener også at regjeringen svikter de frivillige organisasjonene ved å ikke innfri løftet om å fjerne momsbelastningen, betegner innsatsen mot arbeidsledigheten som «svak» og etterlyser et løft innen familievernet. (©NTB)