Eiker videregående skole i Hokksund i Buskerud ble evakuert etter en bombetrussel. Nå kan innringeren få regningen.  (Foto: Heiko Junge/SCANPIX)
Eiker videregående skole i Hokksund i Buskerud ble evakuert etter en bombetrussel. Nå kan innringeren få regningen. (Foto: Heiko Junge/SCANPIX)

Dyr bombetrussel i Hokksund

Regningen etter bombetrusselen mot Eiker Videregående skole i Hokksund forrige fredag kommer trolig opp i flere hundre tusen kroner. Innringeren kan risikere å måtte betale.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Om politiet får fatt i personen som sto bak risikerer vedkommende å få hele regningen for evakueringen, skriver Drammens Tidende.

Elev kan ha stått bak

- En slik bombetrussel er alvorlig. I tillegg til selve frykten, er det også direkte utgifter. Med tanke på alle dagsverkene som ble berørt, er det trolig snakk om flere hundre tusen kroner. Etter mitt syn vil det være naturlig å kreve erstatning for dette tapet, sier fylkesutdanningssjef Jan-Helge Atterås i Buskerud.

I tillegg har selve utrykningen med politifolk og bombehunder også kostet flere titalls tusen kroner. En teori er at en elev som håpet å slippe unna mattetentamen sto bak bombetrusselen.

Regning i Østfold

En 17-åring som har innrømmet å ha stått bak trusler om en massakre på Glemmen videregående skole i Fredrikstad i april, risikerer å måtte betale en erstatning på 770.000 kroner. Nå vurderer Buskerud fylkeskommune å følge Østfolds eksempel.

- Vi har fulgt med på utviklingen i Fredrikstad. Bombetrusselen i Øvre Eiker er såpass ny at vi ikke har bestemt oss for hva vi vil gjøre. Uansett er dette noe jeg vil drøfte med fylkesrådmann, fylkesadvokaten og andre instanser, forteller Atterås (©NTB)