MESTERMØTE: Andreas Thorkildsen på seierspallen sammen med Jan Zelezny etter at han ble Europamester i Spyd under EM i friidrett i Gøteborg  (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
MESTERMØTE: Andreas Thorkildsen på seierspallen sammen med Jan Zelezny etter at han ble Europamester i Spyd under EM i friidrett i Gøteborg (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

- Thorkildsen er en legende

Jan Zelezny tror Andreas Thorkildsen kan slå verdensrekorden.

Bislett/Bergen (TV 2 Sporten): Tsjekkiske Jan Zelezny er historiens beste spydkaster.

Mellom hans første internasjonale medalje, bronse under VM i friidrett 1987 og bronsemedaljen fra EM i friidrett 2006, er det hele 19 år.

I dette tidsrommet vant Zelezny tre OL-gull, i henholdsvis Barcelona 1992, Atlanta 1996 og Sydney 2000, pluss tre VM-titler (1993, 1995 og 2001). I tillegg kommer ytterligere andre- og tredjeplasser. I VM i 2003 var han med sin 4. plass én plass unna seierspallen.

Tsjekkeren har også kastet lengst i verden. Som 30-åring kastet Zelezny 98,48 meter under et stevne i Jena i Tyskland i 1995.

Den verdensrekorden er fremdeles stående.

Mestermøte
Nå tror imidlertid Zelezny at Andreas Thorkildsen kan slå rekorden.

- Andreas er en legende. Jeg er sikker på at han har muligheter til å ta verdensrekorden, sier Zelezny til TV 2 Sporten.

Torsdag møtte spydlegenden Thorkildsen på Bislett - og mener nordmannen bare vil bli bedre og bedre fremover.

- Han har fremdeles noe å gå på rent teknisk. Blant annet kan han gjøre det enda bedre teknisk med kastearmen, sier han.

- Ja, det har han helt rett i. Jeg er klar over at jeg har litt å gå på rent teknisk, men det er jo det som gjør det moro å drive med spyd, kontrer Thorkildsen.

Tror på ny verdensrekord
Nordmannen, som har OL gull både i 2004 og 2008, tror han har muligheten til å slå verdensrekorden på 98,48 meter.

- Tiden vil vise om jeg klarer det, sier han.