Muslimsk TV-kanal vurderer å droppe Frikanalen

Frikanalen distribuerer flere kanaler i det norske nettet. En av dem er Muslim TV, som vurderer å droppe sendingene sine via Frikanalen etter at kulturminister Trond Giske (Ap) har åpnet for politisk reklame.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Muslim TV frykter at høyreekstreme partier kan gjøre Frikanalen til en useriøs TV-kanal. Norgespatriotene kunngjorde onsdag at de ønsker å sende islamkritiske innslag på Frikanalen.

– Vi vil nok ikke være interesserte i å sende noe særlig på Frikanalen, kanskje ikke i det hele tatt, hvis Norgespatriotene slipper til. Hvis man skal slippe til den type aktivitet, blir kanalen preget av useriøsitet med én gang, sier Trond Ali Lindstad i Muslim TV til NRK.

Partileder Øyvind Heian i Norgespatriotene sa onsdag at han ønsker å bruke sendetid på å vise brenning av Koranen, samt bilder av voldtatte etniske norske kvinner i sammenheng med ikke-vestlige innvandrere og smilende politikere.

– Vi vil ikke bli mindre kontroversielle hvis vi skal få ytre oss fritt på TV, varslet han.

Lindstad føler seg provosert over at Norgespatriotene vil benytte muligheten som kultur- og kirkeminister Trond Giske tilbyr. Giske vil gi politiske partier gratis sendetid på Frikanalen.

Frikanalen består av over 70 frivillige organisasjoner som deler på sendetiden. Frikanalens daglige leder Finn H. Andreassen mener kanalen bør ha rom for alle ytringer, også fra høyreekstreme. Han frykter ikke at medlemmene trekker seg fra Frikanalen. (©NTB)