Få spor etter millionbrekk i Haugesund

Politiet har få spor etter at tyver brøt seg inn hos urmaker Knut Lervik i Haugesund natt til torsdag. Tyvene kom unna med klokker for flere millioner kroner.

Tyvene benyttet en VW Caravelle til å rygge tvers gjennom inngangspartiet i forretningen. Deretter har de lynraskt forsynt seg med det som var av utstillingsklokker før de kjørte vekk fra åstedet i en stjålet bil.

Vitner har fortalt til Haugesunds Avis at de skal ha sett tre maskerte personer ta seg inn i butikken. Tyvene har vært lynraske til å få med seg klokkene ettersom politiet ankom bare et par minutter etter at de fikk melding om innbruddet.

Politiet etterlyste torsdag morgen en sølvgrå VW Passat i forbindelse med innbruddet. Bilen ble benyttet av tyvene til å stikke fra åstedet, og ble funnet i utkanten av Haugesund sentrum rundt klokken 11.30 torsdag formiddag.

– Vi holder nå på med å taue den inn for tekniske undersøkelser, opplyser operasjonsleder Torgeir Stødle i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB.

Politiet har ennå få spor å gå etter, men har foretatt flere vitneavhør. Det er også aktuelt å sjekke videoopptak fra overvåkingskameraer i området. Åstedsetterforskerne er heller ikke ferdige.

– Vi regner med å få mer å gå på når teknikerne på åstedet er ferdige med sine undersøkelser, opplyser Stødle.

Det var klokken 2.38 natt til torsdag at politiet fikk beskjed om innbruddet i urmakerforretningen i gågata i Haugesund sentrum.

Like før innbruddet fikk politiet beskjed om en bilbrann et annet sted i Haugesund, og sendte en patrulje dit. Nå mistenker politiet dette for å ha vært en avledningsmanøver.

– Vi har fortsatt grunn til å tro at dette har en sammenheng, sier Stødle. Dermed vil også denne bilen bli gjenstand for en grundig undersøkelse. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2