Få spor etter millionbrekk i Haugesund

Politiet har få spor etter at tyver brøt seg inn hos urmaker Knut Lervik i Haugesund natt til torsdag. Tyvene kom unna med klokker for flere millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tyvene benyttet en VW Caravelle til å rygge tvers gjennom inngangspartiet i forretningen. Deretter har de lynraskt forsynt seg med det som var av utstillingsklokker før de kjørte vekk fra åstedet i en stjålet bil.

Vitner har fortalt til Haugesunds Avis at de skal ha sett tre maskerte personer ta seg inn i butikken. Tyvene har vært lynraske til å få med seg klokkene ettersom politiet ankom bare et par minutter etter at de fikk melding om innbruddet.

Politiet etterlyste torsdag morgen en sølvgrå VW Passat i forbindelse med innbruddet. Bilen ble benyttet av tyvene til å stikke fra åstedet, og ble funnet i utkanten av Haugesund sentrum rundt klokken 11.30 torsdag formiddag.

– Vi holder nå på med å taue den inn for tekniske undersøkelser, opplyser operasjonsleder Torgeir Stødle i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB.

Politiet har ennå få spor å gå etter, men har foretatt flere vitneavhør. Det er også aktuelt å sjekke videoopptak fra overvåkingskameraer i området. Åstedsetterforskerne er heller ikke ferdige.

– Vi regner med å få mer å gå på når teknikerne på åstedet er ferdige med sine undersøkelser, opplyser Stødle.

Det var klokken 2.38 natt til torsdag at politiet fikk beskjed om innbruddet i urmakerforretningen i gågata i Haugesund sentrum.

Like før innbruddet fikk politiet beskjed om en bilbrann et annet sted i Haugesund, og sendte en patrulje dit. Nå mistenker politiet dette for å ha vært en avledningsmanøver.

– Vi har fortsatt grunn til å tro at dette har en sammenheng, sier Stødle. Dermed vil også denne bilen bli gjenstand for en grundig undersøkelse. (©NTB)