I STRUPEN PÅ: Anne Grete Preus og Finn Schjøll er blant kjendishomsene homoaktivist Kim Friele nå går til angrep på.
I STRUPEN PÅ: Anne Grete Preus og Finn Schjøll er blant kjendishomsene homoaktivist Kim Friele nå går til angrep på.

Friele angriper kjendishomser

Kim Friele går i strupen på Finn Schjøll, Anne Grete Preus og andre kjendishomser.

Homoaktivist-veteran Kim Friele går nå hardt ut mot kjendishomsene som deltok da Nina Karin Monsen fikk utdelt Fritt Ord-prisen.

KRITIKK: - Disse homsene har aldri slåss for den friheten vi har i dag,s ier Kim Friele om kjendishomsene som deltok på Monsen-utdelingen.
KRITIKK: - Disse homsene har aldri slåss for den friheten vi har i dag,s ier Kim Friele om kjendishomsene som deltok på Monsen-utdelingen.

- Intellektuelle onanister

Mens Friele og flere tusen andre demonstrerte mot at Fritt Ord-prisen gikk til Nina Karin Monsen, drakk kjente homofile profiler som Anne Grete Preus, Erling Lae og Finn Schjøll champagne med den kontroversielle prisvinneren.

- Det føler jeg som et kjempesvik. Disse homsene har aldri slåss for den friheten vi har i dag. Vi fikk ikke partnerskapsloven på grunn av Preus og Lae. Jeg kaller disse for intellektuelle onanister, som forskrever seg. De har aldri betalt noen pris, men synes sikkert det er veldig kjekt og greit at loven kom rekende, sier hun til i Bergensavisen.

Friele mener kjendishomsene som deltok på utdelingen er historieløse.

- Silkehomse

Blomster-Finn har ikke dårlig samvittighet for at han deltok i prisutdelingen.

- Jeg har kjempet et helt liv for å bli en silkehomse. Men jeg skjønner godt hva Karen-Christine Friele mener, og hun har helt rett ut ifra sin historie, sier Schjøll til BA.

Schjøll forsvarer Monsens rett til å ytre seg.

- Friele har rett i at Monsen kan uttrykke seg ganske klossete, og hun bør ikke karakterisere grupper. Men hun har likevel rett til å stille spørsmål, uten å bli sablet rett ned. Hvis ingen stiller spørsmål, kan vi bli stående igjen uten svar, sier han til avisen.

- Aldri lagt skjul på at jeg er homse

Schjøll har deltatt på flere Fritt Ord-utdelinger. Og han ønsker å delta på flere prisutdelinger i fremtiden.

- Jeg har gått i stille demonstrasjonstog hele mitt voksne liv, og aldri lagt skjul på at jeg er homse. Og hvis jeg skal skryte litt av meg selv, for det er det ingen andre som gjør, synes jeg at jeg virkelig har satt et helt alminnelig ansikt på det å være homse, sier han.

Få de siste kjendisnyhetene på mobil: Send GKN til 1984 (kr. 1,- pr. mld)

På Twitter? Følg «God kveld Norge» her
Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk «God kveld Norge»

Se «God kveld Norge» lørdag 23. mai kl. 21.40 på TV 2