Anne G 1024
Anne G 1024

Grosvold: - Jeg er klar til å ta farvel

Slutter med «Grosvold» og avslører nytt hemmelig TV-program.

Fredag kveld leder Anne Grosvold sin siste «Grosvold»-sending på NRK. Etter to år bak skrivepulten skal hun nå ut på tur og lage program med Ronny Kristoffersen, kjent fra «Nils og Ronny» på samme kanal.

«God kveld Norge» avslørte tidligere i vår at hun er igang med en ny programserie.

Programmet har foreløpig arbeidstittelen «Anne og Ronny».

Vil tett innpå

- Vi er i gang med innspillingen av programmet, men mulighetene har så langt vært begrenset fordi jeg har vært opptatt med «Grosvold», sier Anne Grosvold til Dagbladet.

Ideen til programmet kom etter å ha fulgt Jan Egeland en hel dag i FN-bygningen i New York under tsunamien i 2004. Grosvold og Kristoffersen ønsker nå å komme tett innpå flere mennesker.

Utfordrende etter Fredrik

«God kveld Norge» kunne i slutten av april avsløre at Anne Grosvold må vike plassen når Fredrik Skavlan skal tilbake på fredagene på statskanalen.

Les mer: Skavlan tilbake på norsk TV

Hun innrømmer at det har vært utfordrende å ta over etter populære Fredrik Skavlan og hans «Først & Sist». Hennes seertall har hele tiden blitt mål opp mot hans, siden hun i 2007 tok over hans sendetid på fredagene.

- Jeg er klar til å ta farvel med programmet selv om det er med blandede følelser. Det har vært interessant og gøy, men det er en lettelse å være ferdig. Det er herlig at jeg ikke bare skal gå inn i et nytt studio, men at jeg skal gjøre noe som er annerledes.

Skavlan tar til høsten tilbake sitt gamle sendetidspunkt på fredagene med «Skavlan», som er en unik samproduksjon mellom NRK og SVT.

- Har jo liksom bare passet huset

Anne liker at Fredrik skal tilbake på skjermen

- Det er kjempebra! Jeg har jo liksom bare passa huset mens Skavlan har vært borte, sier hun til avisen.

- At dette er den siste sendingen med «Grosvold» kom ikke som en bombe. Vi har visst om det nye prosjektet vårt i over et år, Jeg føler jeg har fått gjort det jeg skulle i løpet av disse 60 sendingene, sier hun.

Få de siste kjendisnyhetene på mobil: Send GKN til 1984 (kr. 1,- pr. mld)

På Twitter? Følg «God kveld Norge» her
Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk «God kveld Norge»

Se «God kveld Norge» lørdag 23. mai kl. 21.40 på TV 2