16 til sykehus etter storbrann på gård

16 personer ble onsdag sendt til sykehus for sjekk i forbindelse med slokkingsarbeid på Veldre i Ringsaker i Hedmark. Det var mellom 350 og 400 griser i den brennende driftsbygningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Driftsbygningen med mellom 350 og 400 griser tok fyr onsdag ettermiddag. Politiet ble varslet klokken 14.40, og alt tilgjengelig mannskap ble sendt til Dælivegen på Veldre.

– Årsaken til brannen er ukjent, men den må ha skjedd med eksplosiv fart, sier operasjonsleder Hans Engh i Hedmark politidistrikt til NTB.

Det var ikke fare for at brannen skulle spre seg til andre bygninger.

Sju brannmannskaper, seks sivile og tre ambulanseførere ble sendt til sykehus for sjekk av røykskader i forbindelse med brannen. Ingen ble alvorlig skadd.

– Mannskapene reddet ut én og annen gris, men ikke mange. Det er bestilt nødslakt for de overlevende grisene, sa Engh onsdag ettermiddag.

Ved 20-tiden var situasjonen fortsatt uklar, og politiet hadde ikke oversikt over hvor mange griser som døde i brannen. Det var heller ikke klart hvor mange griser som ble reddet ut i live, og hvor mange av disse som eventuelt måtte nødslaktes. (©NTB)