Helbredelsespredikant Svein Magne Pedersen hevder han har helbredet aids  og kreftpasienter.
Helbredelsespredikant Svein Magne Pedersen hevder han har helbredet aids og kreftpasienter.

Hevder bønn helbreder hiv og kreft

Helbredelsespredikant Svein-Magne Pedersen sier han har helbredet aids- og kreftpasienter gjennom bønn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Pedersen er daglig leder av Misjonen Jesus Leger, og hevder at han gjennom flere år i sitt virke som pastor og predikant, har helbredet tusenvis av syke mennesker.

- Vi har helbredet folk med kreft og dette er vist på røntgen. En kvinne fra Trønderlag hadde syv metastaser på skjelettet og like før hun skulle ta en ny scan, ringte hun til meg. Jeg ba en enkel bønn om at Gud skulle helbrede henne. Så ble hun scannet og da var all kreften borte. Og dette var i 1996 - i dag lever hun i beste velgående, sa helbredelsespredikanten i kveldens Tabloid.

- Helbredet aids-syk

Pedersen mener også at han blant annet har kurert en aids-syk kvinne.

- Ja, vi har hatt en kvinne med aids som ble helbredet. Disse tingene presenterer vi i vårt blad Legedom, der folk som er blitt helbredet står frem. Dersom dette var juks og fanteri, ville de sannelig sagt i fra for lenge siden.

Høyre-politikeren Bengt Eidem er erklært kreftfri for andre gang på fire år. Han lar seg kraftig provosere over Pedersens påstander, og retter krass kritikk mot alternative behandlere som driver med oppsøkende virksomhet.

- Denne runden og forrige gang jeg hadde kreft, er jeg blitt utsatt for markedsføring ved at jeg er blitt kontaktet av ulike typer alternative behandlingsmiljøer. Her loves det gull og grønne enger - i tillegg koster det svært mye penger, sa Eidem i kveldens sending.

- Tente et håp

Da han ble syk første gang, syntes han det var vanskelig å unngå å bli nysgjerrig på ulike metoder og produkter.

- De første gangene jeg fikk den type tilbud, var jeg helt uforberedt og visste ikke at det fantes slike ting på markedet. Selvfølgelig tente det et håp og skapte en nysgjerrighet i meg om at jeg burde utforske dette videre. Men så gikk det ikke så lang tid etter jeg startet å følge opp sporene, før jeg skjønte at det var grunn til å være skeptisk.

- Ufint av Pedersen

Eidem ble blant annet kontaktet av Svein-Magne Pedersens organisasjon via epost.

- Der stod det kort og godt: Ring dette telefonnummeret, betal hundre kroner per oppringning, og du vil få helbredelse. Med andre ord - helbredelse er et klikk unna. Det er mange måter man kan karakterisere noe slikt på, men jeg nøjer meg med å kalle det ufint.

Til Eidems kritikk svarte Pedersen blant annet at han og hans organisasjon ikke driver med oppsøkende virksomhet, og at han må ta betalt for å lønne sine 17 ansatte.