HEDRES I DVD UTGAVE: Thomas Nordseth Tiller døde av kreft bare 28 år gammel. i dvd utgaven av «Max Manus» er bakgrunnsmaterialet manusforfatteren dokumenterte, tatt med.
HEDRES I DVD UTGAVE: Thomas Nordseth Tiller døde av kreft bare 28 år gammel. i dvd utgaven av «Max Manus» er bakgrunnsmaterialet manusforfatteren dokumenterte, tatt med.

Manusforfatteren til Max Manus-filmen er død

28 år gamle Thomas Nordseth-Tiller, som skrev manuset til storfilmen om Max Manus, døde tirsdag.

Ifølge Romerikes Blads nettutgave døde Nordseth-Tiller av kreft.

– Han var en meget begavet gutt, en sterk gutt som klarte å nå de målene han satte seg. Han gjorde mer enn å skrive filmmanuset. Som medprodusent påvirket han hele innspillingen, og han har en stor ære for at Max Manus ble den suksessen den er blitt, sier Mette Manus til avisen.

Hun er datter av motstandsmannen Max Manus og hans kone Tikken Lindebrække Manus.

Var innlagt på sykehus

Filmprodusent Sveinung Golimo i Filmkameratene, som produserte filmen, sier til VG Nett at Nordseth-Tiller hadde vært innlagt på sykehus i et par måneder.

– Det er forferdelig trist. Thomas var et unikt talent, og vi er utrolig takknemlige for at vi fikk samarbeide med ham, sier Golimo.

Også hovedrolleinnehaver Aksel Hennie er sjokkert over nyheten.

– Det er et enormt sjokk, det er ufattelig tungt, og helt absurd, sier Hennie.

Gallapremiere i Stockholm

Filmen om motstandshelten Max Manus har solgt over 1,1 millioner billetter så langt, og er Norges nest mest sette film gjennom tidene, bare slått av Flåklypa Grand Prix. Tirsdag, samme dag som Nordseth-Tiller døde, hadde filmen gallapremiere i Stockholm.

Thomas Nordseth-Tiller var utdannet i Oslo, Perth og San Francisco, og hadde en bachelorgrad i film. Han vant Kosmorama-prisen, filmbransjens egen pris, for manuset han skrev til Max Manus.

Han var i full gang med manusarbeidet til en ny krigsfilm da han døde. Denne filmen var basert på historien om kommunistlederen Asbjørn Sunde, som ledet Osvald-gjengen under krigen. (©NTB)