supermann drakten
supermann drakten

Supermann-drakt under hammeren

Nå har sjansen kommet for dem som drømmer om å bli Supermann.

Drakta til stålmannen, som den avdøde skuespilleren Christopher Reeve bar da han spilte tegneseriefiguren på film, går under hammeren i Australia denne måneden.

Det er auksjonshuset Bonhams and Goodman som står bak auksjonen og auksjonarius Giles Moon sier at drakta, med den kjente «S»-logoen på brystet, ble solgt av en ihuga filmeffektsamler som kjøpte den i London for fem år siden.

Høy pris for å bli Superman

Han sa at det var forventet at den ville innbringe 15.000 til 20.000 dollar, eller mellom 100.000 og 130.00 kroner, når den legges ut 24. mai, ifølge nyhetsbyrået AFP.

– Det er sjelden at Superman-kostymer dukker opp på markedet og de er etterspurt blant samlere. Hele drakter skal ha blitt solgt for så mye som i overkant av 100.000 dollar på auksjon, sier Moon.

Drakten fra flysscenene

Drakta, som auksjoneres bort uten støvler og Supermanns røde kappe, ble spesielt laget for flyscenene, med forsterkede åpninger i sidene der det kunne festes vaiere når Reeves skulle opp i lufta.

Skuespilleren brukte kostymet i «Superman III» fra 1983, mens de røde trusene og det gule beltet stammer fra hans debut som stålmannen i «Superman The Movie» fra 1978.

Christopher Reeve spilte superhelten i fire filmer mellom 1978 og 1987.

Skuespilleren ble lammet da han falt av en hest i 1995 og døde i 2004 av hjertestans i en alder av 52 år. (©NTB)

Få de siste kjendisnyhetene på mobil: Send GKN til 1984 (kr. 1,- pr. mld)

På Twitter? Følg «God kveld Norge» her
Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk «God kveld Norge»