kina
kina

Haiketur til Kina

Espen og Matias la ut på sitt livs ekspedisjon. De skulle prøve å komme seg fra Norge til Kina uten å ha med seg penger.

Mennesket er godt på bunnen. Om man tør å stole på folk, kan man komme seg til andre siden av jorden uten en krone. Det mente i alle fall Espen Aarsvold og Matias Nordahl Carlsen som la ut på den lange ekspedisjon.

De ville komme seg fra Norge til Kina uten å ha med seg penger. Med et videokamera dokumenterte de sine opplevelser, nederlag og seirer.

Gleden over tørre klær

Reisen er blitt en film om sjarm, ufrivillig slanking, gleden over tørre klær, haiking i ørkener, improvisasjonskunst - og vennskap.

Vi følger Matias og Espen på deres 10 000 km lange ferd gjennom Europa, Iran og Pakistan til Kina. De synger på gata. De panter flasker. Varmen et uutholdelig. Bilene er fulle. Damene har slør. Kommer de fram til Kina før de sulter ihjel?

Finnes det nok kjærlighet?

Finnes det kjærlighet nok mellom Norge og Kina til at Espen og Matias kommer velberget fram, eller blir de uskyldige ofre for sure tollere, kynisk mafia, spritsmuglere, stammekriger og fedre som vil gifte bort døtrene sine?

Med Espen og Matias som glade veivisere, møter vi mange underfundige mennesker.

Se haiketuren, på TV 2 torsdag 14. mai kl. 20.00.