aprages1
aprages1

Førsteklasses råvarer

Se hvorfor norsk asparges er unik.

Det nærmer seg 17. mai og mange er sikkert i gang med å planlegge menyen for nasjonaldagen. En sikker vinner er aspargesen, enten det er til frokost, lunsj eller middag!

De første norske aspargesene er nå klare og Wenche Andersen lot seg ikke be to ganger da hun fikk sjansen til å ta herligheten i øyensyn - på Hvasser i Vestfold.

p-asparges-per
p-asparges-per

Kostbar produksjon

I 14 år har gårdbruker Per Gjertsen dyrket asparges på de sandfylte jordene på Hvasser i Vestfold. Og aspargesen trives i sandjorda rett ved sjøen.

Men produksjonen er kostbar for åkeren må være helt fri for ugress. Og fra Gjertsen sår sine aspargesfrø til den er klar for høsting går det hele tre år. Dessuten er frøene dyre...

aprages1
aprages1

Vekstsesongen fo asparges i Norge er svært kort, kun seks til sju uker fra mai til midten av juni.

Men det er lite som slår en lokalprodusert norsk asparges. For det er en delikatesse.

Se hele reportasjen i videovinduet øverst!